Karl Vrancken 

Karl Vrancken ©  BELGA

PFOS-opdrachthouder praat vandaag met Amerikaans 3M

Antwerpen -

Karl Vrancken, de mandataris die voor Vlaanderen de PFOS-kwestie moet coördineren, praat vandaag met een hooggeplaatste medewerker van 3M uit de Verenigde Staten.

“Het gesprek dat ik zal hebben is in de eerste plaats als kennismaking bedoeld”, zegt Vrancken. “Het is mijn taak om een goed contact op te bouwen met de verschillende betrokkenen in het dossier. Vanuit die optiek ben ik alvast tevreden dat 3M me in contact brengt met mevrouw Rebecca Teeters, senior vice president Environmental Strategies and Initiatives.”

“Het gesprek is niet bedoeld om specifieke vragen rond verantwoordelijkheid of maatregelen te bespreken”, zegt de Vlaamse opdrachthouder nog. “Het is een eerste verkennend gesprek dat de basis moet vormen om de communicatie in de volgende weken te vergemakkelijken. Ik zal onder meer informeren voor welke vragen ik terecht kan bij het hoofdkantoor in de VS en welke onderwerpen lokaal door de mensen van Zwijndrecht worden opgenomen.”

In eigen land hult 3M zich, ondanks de talloze vragen, voorlopig in een stilzwijgen. Persvragen voor een reactie worden al een tijdlang niet meer beantwoord. cm

MEER OVER PFOS-vervuiling

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio