Het jaagpad aan brug 2 in Retie wordt vanaf maandag afgesloten. ©  Gemeente Retie

Kanaalpad 10 maanden dicht tussen brug 2 en brug 4 door werken

Retie, Arendonk -

De Vlaamse Waterweg voert vanaf maandag werken uit langs het kanaal Dessel-Schoten. Het jaagpad tussen brug 2 in Retie en brug 4 in Arendonk gaat daardoor tien maanden dicht, uitgezonderd tijdens de bouwvakantie.

Over het jaagpad passeren dagelijks honderden fietstoeristen en pendelaars. Op maandag 21 juni wordt het kanaalpad afgesloten voor voetgangers en fietsers tussen brug 2 aan de Postelsebaan in Retie en brug 4 in Arendonk, nabij de vestiging van Ravago aan de Moerenstraat.

De werken duren wellicht tot eind april van volgend jaar. “Tussen brug 2 en brug 4 wordt de oeververdediging vernieuwd met paal, draad en doek”, bevestigt Liliane Stinissen van de Vlaamse Waterweg. “De werken zijn nodig om de kanaalboord voldoende sterk te houden.”

Omdat ook het jaagpad op vele plaatsen in slechte staat verkeert en na de renovatiewerken aan de oever wellicht nog meer gaten en scheuren vertoont, besliste de Vlaamse Waterweg om aansluitend een compleet nieuwe asfaltverharding aan te brengen op de kanaalweg over de volledige lengte van de werf in Retie en Arendonk.

Voor de vernieuwing van de kade en het jaagpad is een budget van 1,1 miljoen euro uitgetrokken. Door de werken zal het jaagpad tien maanden lang, uitgezonderd de bouwvakantie, niet toegankelijk zijn voor alle verkeer. Ook voetgangers en fietsers moeten de omleiding volgen langs de Reuselseweg en Postel.  ima

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio