© RR

Politie pakt drieste drugsbezitter op na achtervolging op E19

Mechelen -

De lokale politie heeft na een achtervolging op de E19 in Mechelen een bestuurder opgepakt die in het bezit was van drugs. De veertiger was ook weerspannig tegen de politieagenten toen hij werd ingerekend.

Woensdagavond omstreeks 18.30u kreeg de politie een hit binnen van de ANPR-camera’s dat een auto niet verzekerd was. Ook de technische keuring van het voertuig was al een tijd vervallen.  

“Onze collega’s konden het voertuig in Mechelen-Zuid aantreffen en gingen er achter aan. De bestuurder nam de oprit van de autostrade E19 in de richting van Brussel. Ter hoogte van Peutie konden ze de auto aan de kant zetten”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Weerspannig

Bij de controle kwam aan het licht dat de bestuurder reed met een voertuig waarvan het keuringsbewijs en de verzekering vervallen was. “De 46-jarige bestuurder uit Anderlecht was niet opgezet met de controle en slingerde onze collega’s allerlei verwijten naar het hoofd. De man was ook weerspannig”, gaat de hoofdinspecteur verder.

De veertiger was in het bezit van 2,06 gram hasj. De Brusselaar is bij de politie gekend voor eerder gepleegde feiten. Omdat hij opnieuw in het bezit was van drugs heeft de man ook zijn voorwaarden geschonden die de rechter hem in het verleden had opgelegd.

Na een verhoor in het politiecommissariaat in Mechelen werd hij overgedragen aan het parket. (ldn)

MEER OVER Misdaad Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio