Het gemeentehuis van Nijlen. 

Het gemeentehuis van Nijlen. © Dirk Vertommen

Schulden weer op niveau van 2014

Nijlen -

De gemeentelijke schulden zitten weer op het niveau van zeven jaar geleden. Dat blijkt uit de voorstelling van de jaarrekening.

Bert Provoost

De belangrijkste investeringen waren vorig jaar de realisatie van de infrastructuur voor Woon-bal (1,9 miljoen euro), fietspad Herenthoutsesteenweg (1,4 miljoen euro) en het rioleringsproject Centrale Weg-Paddekotseheide (787.000 euro).

“De financiële schulden op lange termijn zijn gestegen van 17,2 miljoen euro in 2019 naar 21,4 miljoen euro in 2020. De nieuwe lening van vijf miljoen euro staat nu al volledig in de boeken ingeschreven, maar is nog niet opgesoupeerd. Ze zal ook nog gebruikt kunnen worden voor nieuwe investeringen. De algemene schuld zit door de nieuwe lening ongeveer weer op het niveau van 2014, nadat de schuld verschillende jaren afgenomen was”, zegt schepen van Financiën Bert Celis (Groen).

Daarmee zit Nijlen ten opzichte van het Vlaams gemiddelde ergens in het midden, met een schuld per inwoner die onder de 1.000 euro ligt.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio