© BFM

Zware regenbuien over Rupelstreek: A12 tijdlang volledig afgesloten

Regio -

Het voorspelde onweer van donderdagnacht heeft vooral in de Rupelstreek voor veel water op korte tijd gezorgd. De A12 stond ter hoogte van Boom zelfs een tijdlang volledig onder water.

Zowel richting Brussel als richting Antwerpen stond de A12 vrijdagochtend onder water. De politie besliste om de A12 in beide richtingen af te sluiten. Het verkeer wordt omgeleid via de afritten Rupel Kanaalzone in Ruisbroek en Boom, richting Antwerpen, en richting Brussel moet het verkeer de A12 in Aartselaar verlaten. Dat zorgt voor files. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt aan om via de E19 naar Antwerpen en Brussel te rijden.

De hulpdiensten zijn ter plaatse en stellen alles in het werk om het wegdek nog tijdens de ochtendspits volledig vrij te maken. Iets voor 8 uur was de weg volledig vrij richting Antwerpen, alleen de afrit Boom is nog dicht. In de richting van Brussel werden al twee van de drie rijstroken vrijgegeven.

In Aartselaar stond vrijdagochtend de Leon Gilliotlaan deels onder water en ook op het kruispunt van de Boomsesteenweg met Langlaarsteenweg stond er heel wat water op de rijbaan. In Niel was er een melding van wateroverlast in de Potaardestraat.

In Willebroek stond de Ringlaan deels onder water en iets verder, op de Tisseltsesteenweg, kwam de loskade van een bedrijf onder water te staan.

Ook in Puurs-Sint-Amands kreeg de brandweer enkele oproepen voor wateroverlast.

 

 ©  BFM

 tdk

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio