©  ISOPIX

Minister Verlinden kaatst bal terug over Tomorrowland: “Burgemeesters mogen zelf beslissen”

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) vindt het onterecht dat Boom en Rumst verwijzen naar het ontbreken van een ministerieel besluit als argument om Tomorrowland niet te laten doorgaan. Ze erkent wel dat het ministerieel besluit van nu maar geldig is tot 30 juni, maar geeft aan dat er vrijdag een nieuw zal worden opgesteld, zoals gepland. Verder is het geheel aan de lokale besturen zelf om te beslissen over evenementen.

“Het Overlegcomité van 4 juni 2021 heeft beslist om vanaf 13 augustus grootschalige evenementen met maximaal 75.000 bezoekers te laten plaatsvinden. Volksgezondheid werkt met het coronacommissariaat en de deelstaten aan een samenwerkingsakkoord om de lokale besturen en organisatoren te helpen dit op een veilige manier te organiseren”, aldus Verlinden.

“De finale beslissing om evenementen al dan niet te laten plaatsvinden, ligt echter bij de lokale besturen. Zij zijn verantwoordelijk voor het organiseren van de ordehandhaving en zijn het best geplaatst om de lokale situatie te beoordelen. Er is geen weigeringsgrond vandaag in het ministerieel besluit, aangezien dit besluit tot 30 juni geldt. Vrijdag vindt een Overlegcomité plaats, waarna een nieuw ministerieel besluit opgesteld zal worden. Het ontbreken van een ministerieel besluit als weigeringsgrond voor het toelaten van een evenement eind augustus lijkt dus een vreemd argument.” (dh)

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio