© atv

Antwerp neemt Frey (ex-Waasland-Beveren) over van Fenerbahçe

Antwerp heeft er een aanvallende versterking bij. De Zwitserse spits Michael Frey komt over van het Turkse Fenerbahçe. Frey speelde afgelopen seizoen nog op huurbasis bij het inmiddels gedegradeerde Waasland-Beveren, waar hij 17 keer raak trof.

tsfn

Terwijl Anderlecht uitpakte met de aankoop van de populaire ex-speler Wesley Hoedt (en zo de Great Old een neus zette), heeft ook Antwerp zijn eerste transfer beet. De Zwitserse spits Michael Frey (26) komt zoals aangekondigd over van het Turkse Fenerbahçe. Frey tekende een contract voor drie seizoenen. Met zijn komst heeft Antwerp zijn gezocht alternatief voor Dieumerci Mbokani, die zelf nog niet bijtekende op de Bosuil, beet.

Frey maakte vorig seizoen indruk bij degradant Waasland-Beveren, maar kan nog meer adelbrieven voorleggen. Zo speelde hij voordien ook voor clubs als Young Boys en het Franse Lille OSC, maar ook bij FC Luzern en FC Zürich. Hij past ook perfect in het profiel dat de nieuwe Antwerpcoach Brian Priske voor ogen heeft, want met zijn 1m90 is hij een stevige kerel.

Frey was al sinds de wintermercato in beeld bij de Great Old, maar pas nu kon Antwerp de overgang forceren. Het blijft nu nog wachten op een nieuw contract voor Dieumerci Mbokani, zodat Antwerp eindelijk nog eens over twee volwaardige spitsen beschikt. En het stamnummer 1 heeft nog versterking nodig, onder meer defensief. Een terugkeer van Wesley Hoedt zou geen slechte optie geweest zijn, maar Anderlecht was sneller.

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws