Marilyn en Alfredo Arenoso met achter hen papa Ciro in hun nieuwe zaak op de Grote Markt in Antwerpen.

Marilyn en Alfredo Arenoso met achter hen papa Ciro in hun nieuwe zaak op de Grote Markt in Antwerpen. © Dirk Kerstens

Nieuw Italiaans restaurant op Grote Markt vertelt verhaal van twee geliefden

Antwerpen -

Een Antwerps-Italiaans stel opent een nieuw restaurant in Antwerpen, Reginella. De twee, beiden afkomstig uit Napels, leerden elkaar in de Scheldestad kennen, toevallig ter gelegenheid van het EK Voetbal in 2000, waar hun schoonbroer tweede eindigde met Italië.

Johan Van Baelen

Alfredo (43) en Marilyn Arenoso openen vandaag, donderdag, hun restaurant Reginella op de Grote Markt, maar ze leerden elkaar twintig jaar geleden kennen ter gelegenheid van het Europees Kampioenschap Voetbal, waar het toeval en cupido hebben samengewerkt.

Dat kwam zo: Alfredo Arenoso was mee naar België gekomen met de Italiaanse voetballers. Hij was namelijk uitgenodigd door zijn schoonboer, de centrale verdediger Fabio Cannavaro, die later tweede zou eindigen op het EK. Alle familieleden van de Italiaanse ploeg logeerden in het Hilton, maar de Cannavaros kwamen terecht in het Hyllit Hotel in de Diamantwijk. Daar moesten ze niet lang zoeken naar een Italiaans restaurant. In geen tijd werd restaurant Rimini van Ciro Di Prisco hun stamrestaurant. Ciro’s dochter Marilyn raakte bevriend met de zus van de Italiaanse sterspeler en die vroeg haar mee naar het spelershotel. “Op de bus zat ik ineens naast Alfredo, de schoonbroer van de voetballer”, vertelt Marilyn.

Marilyn had nog voor het EK met haar familie afgesproken dat ze na de zomer zou gaan herbronnen in Napels. En wie liep ze daar als bij wonder tegen het lijf? Juist: Alfredo. “Verliefd, verloofd, getrouwd en kindjes”, lacht Marilyn.

Ciro, Alfredo en Marilyn. 

Ciro, Alfredo en Marilyn. ©   Dirk Kerstens

Na een aantal jaar wilde Alfredo een eigen zaak beginnen. In Napels zag hij daar geen kansen toe, dus verhuisde het gezin naar Antwerpen. Daar ging hij in op een aanbod van de toenmalige patron van Gran Duca, het restaurant op de zesde verdieping van het Hyllit Hotel.

Reginella

“Weer speelde dat hotel een rol in ons leven”, vertel Marilyn. “Alfredo werkte er twaalf jaar, waarvan vier als uitbater, tot recent het huurcontract afliep.”

Corona vertraagde het nieuwe project, maar nu start het koppel de splinternieuwe zaak Reginella op de Grote Markt. Daarbij krijgen ze de volle steun van Ciro, die nog steeds graag een handje toesteekt.

“Reginella ligt aan de andere kant van de stad, maar we zijn hier direct goed ontvangen”, aldus Alfredo. “Toen we hier gisteren na de eerste try-out even op het terras zaten, kwamen de buren ons spontaan gelukwensen.” “Er hangt een goede vibe”, vult Marilyn aan.

Een hapje van mozzarella met een aardappelsoepje en dragonolie. 

Een hapje van mozzarella met een aardappelsoepje en dragonolie. ©  RR

“Onze chef is toevallig ook een Napolitaan. Om ons te overtuigen, heeft Luigi thuis voor ons gekookt.” Hij staat voor de meer uitgepuurde Italiaanse keuken die ook Alfredo wil aankaarten. “Er zijn genoeg Italiaanse restaurants die de typische Italiaanse gerechten brengen zoals ossobuco, scampi fritti of saltimbocca. De basis van onze keuken is ook Italiaans, maar we brengen het met een twist. Ook klassiekers als vitello tonato brengen we op een andere manier.”

“Daarmee pakken we het anders aan dan sommige Italianen in de buurt. Maar ons hart, onze ziel en onze passie steken erin. We willen vooral meer de essentie op het bord.” En de naam Reginella? Die komt uit een liedje van Roberto Murolo en vertelt het verhaal van twee geliefden.

www.reginella.be, Instagrampagina Reginella, Reginella, Grote Markt 42, Antwerpen

MEER OVER Ondernemen

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio