©  Pool via REUTERS

Beklijvende taferelen in Parken: heel het stadion klapt in tiende minuut

Zoals vooraf aangekondigd werd de wedstrijd Denemarken-België op het EK voetbal een prachtig eerbetoon aan Christian Eriksen. Fans en spelers staken de onfortuinlijke Deen, die in de wedstrijd tegen Finland een hartstilstand kreeg, een hart onder de riem. Het hoogtepunt was een beklijvende tiende minuut waarin de bal buiten het veld werd getrapt en het hele stadion recht veerde om te klappen voor de Deense nummer tien.

Sam Varewyck

LIVE. Volg hier de tweede groepswedstrijd van de Rode Duivels tegen Denemarken

Voor de wedstrijd viel al op dat het gigantische Deense truitje dat boven de grasmat gedragen werd, opgedragen was aan Eriksen. Vlak voor de aftrap overhandigden de Rode Duivels een gehandtekend truitje aan de Deense kapitein Simon Kjaer. Daarop stond ‘God bedring’ - Deens voor ‘goed herstel’ geschreven. Overal in de tribunes waren ook steunbetuigingen te zien.

Het mooiste moment volgde in de tiende minuut, toen de aanwezige fans massaal begonnen te klappen. Dries Mertens, op dat moment aan de bal, legde het spel stil. Spelers en scheidsrechters gingen daarop ook mee klappen: beklijvende taferelen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 

 ©  Pool via REUTERS

 

 ©  Pool via REUTERS

 

 ©  Pool via REUTERS

 

 ©  AFP

 

 ©  Pool via REUTERS

MEER OVER DE RODE DUIVELS

Meer voetbalnieuws