Op de 12 km kom je de verschillende velden van Oud Conynsbergh tegen. 

Op de 12 km kom je de verschillende velden van Oud Conynsbergh tegen. © RR

Fietsroute uitgestippeld door wijngaarden Oud Conynsbergh

Boechout -

Limburg heeft zijn iconische fietsroutes langs de bloesems, door de bomen of door het water, maar Boechout beschikt nu ook over een verrassende fietstocht. Hiervoor zorgt Wijndomein Oud Conynsbergh. Nog goed nieuws van tussen de wijnranken is dat er weer een Wijnfeest komt.

Filip Spoelders

Fietsen langs de vier wijngaarden van Oud Conynsbergh is de nieuwste toeristische trekpleister die Boechout te bieden heeft. Wie de fietstocht wil maken, kan de route afhalen aan Den Steenen Molen van het wijndomein of downloaden op de website van het wijndomein.

“We werken momenteel nog aan een definitieve versie van onze brochure waar ook het fietsplan in zal staan. Tijdens ons Wijnfeest op zondag 4 juli zal het beschikbaar zijn. Maar ondertussen is het zeker mogelijk om onze fietsroute te verkennen. Ze is een goede twaalf kilometer lang en voor een groot deel ook te volgen via het netwerk van de fietsknooppunten”, legt algemeen directeur Kris Van de Sompel van Oud Conynsbergh uit.

Over het Wijnfeest dat terug is, wordt later nog meer gecommuniceerd. De fietsers kunnen nu al nagaan van waar de druiven van de Boechoutse wijnen komen. Bij het vertrek aan de Konijnenbergstraat ontdekken ze meteen de proefwijngaard. Van daaruit gaat het naar wijngaard Melkkuip. Voor de twee andere wijngaarden moeten de fietsers de oversteek maken naar deelgemeente Vremde. Daar rijden ze langs wijngaarden Kapellen Veld en Mussenhoeveveld om terug naar Boechout te fietsen.

Terug aan de molen worden de deelnemers verwelkomt in de wijnbar met zuiders terras om te proeven welke wijnen de Boechoutse druiven hebben voortgebracht.

“De fietstocht is op eigen tempo en op momenten naar keuze af te leggen, maar we organiseren ook gegidste fietstochten. We hebben er ondertussen enkele gedaan voor bedrijven en het is een leuke activiteit. Zo’n tocht moet op reservatie en is enkel voor groepen vanaf tien personen. Op iedere wijngaard wordt even gestopt om informatie te geven over de druivensoort, de ranken en dergelijke”, geeft Van de Sompel aan.

De wijnbar is geopend op vrijdag van 14 tot 18 uur, op zaterdag van 10 tot 18 uur en op zondag van 14 tot 18 uur.

Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio