Schepen Rik Verwaest (tweede van rechts) stelt het kortingboekje voor. 

Schepen Rik Verwaest (tweede van rechts) stelt het kortingboekje voor. © Chris Van Rompaey

Boekje met kortingbons moet hotelgasten in Lier houden

Lier -

Visit Lier stelde met enkele handelaars en aanbieders van activiteiten een bonnenboekje samen met voordelen voor bezoekers die overnachten in Lier. “Dat is een groep die we tot nu toe onvoldoende bereikten”, oordeelt schepen van Toerisme Rik Verwaest (N-VA).

Chris Van Rompaey

“In normale jaren tellen we in Lier heel veel hotelbezoekers. Dat aantal zit al jaren fameus in de lift: we spreken zelfs van een verdubbeling in tien jaar tijd. En dat is een groep die we tot nu toe onvoldoende bereikten. Het is niet omdat iemand een hotel in Lier boekt, dat die ook alles in Lier gaat bezoeken. Ze zijn hier bijvoorbeeld voor een congres in Brussel of Antwerpen”, zegt schepen Verwaest.

“Het doel van dit voordeelboekje is om toeristen te stimuleren meerdere dagen in Lier te verblijven. Door corona kiezen veel landgenoten alsnog voor een staycation en met het oog op versoepelingen hopen we dat zij sneller de weg naar Lier vinden. Deze voordelen maken de beleving voor de toerist extra aangenaam, maar ook de Lierse handelaars, attracties en musea zullen hiermee meer mensen over de vloer krijgen.”

Van boottochtje tot horeca

“Met het bonnenboekje krijg je bijvoorbeeld korting op een boottochtje, in musea of bij de huur van een fiets. Van al dat wandelen, fietsen en bezichtigen van erfgoed krijgt een mens honger en dorst. Daarom is er een ruim aanbod voorzien van horecazaken in het centrum. De voordeelbonnen zijn telkens geldig voor alle personen die op eenzelfde kamer logeren en enkel gedurende hun verblijfsperiode in Lier. De actie loopt tot eind dit jaar.”

Deze eerste versie van het voordeelboekje is enkel in het Nederlands beschikbaar. Indien het concept succesvol blijkt, komt er volgend jaar ook een Engelstalige versie voor buitenlandse toeristen. Visit Lier verdeelt het gratis voordeelboekje via nagenoeg alle logies in Lier en Koningshooikt, met uitzondering van Airbnb’s.

Veerle Van Ingelgem van vakantiewoning Klavertje Lier heeft veel lof voor dit initiatief van Visit Lier. “Het kan mensen over de streep trekken om naar Lier te komen en er te overnachten. Wij krijgen veel gezinnen over de vloer. De kortingbon van 50% voor zwemparadijs De Waterperels is voor hen bijvoorbeeld zéér interessant.”

03.8000.555, www.visitlier.be
Karen Proost, teamleider Visit Lier.

Karen Proost, teamleider Visit Lier. © Chris Van RompaeyMEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio