19-jarige jongeman komt om het leven bij zwaar ongeval op E19

Edegem -

Een 19-jarige jongeman uit Schaarbeek is donderdag om het leven gekomen bij een zwaar ongeval op de E19 richting Antwerpen. Drie anderen werden zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De snelweg was ter hoogte van de afrit UZA lange tijd grotendeels versperd, op een gegeven moment stond er bijna twee uur file.

Het ongeval gebeurde iets voor half vier donderdagmiddag. “De omstandigheden van het ongeval, waarbij een personenwagen en een vrachtwagen betrokken waren, zijn nog erg onduidelijk”, zegt de federale politie. Mogelijk had de bestuurder van de wagen een stilstaande vrachtwagen niet of te laat opgemerkt en kon die een aanrijding niet meer vermijden.

“In de wagen zaten vier inzittenden. Een van de passagiers, een 19-jarige jongeman uit Schaarbeek, is ter plaatse overleden. De drie andere slachtoffers werden zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht”, aldus de politie.

De wagen moest getakeld worden. Pas iets voor 19 uur kon de snelweg vrijgegeven worden. Het ongeval zorgde dan ook voor lange files, vanaf Mechelen-Noord was het tot 2 uur aanschuiven. Verkeer op lange afstand van Brussel of Mechelen naar Antwerpen werd aangeraden om te rijden via de A12.

 
 

 © Patrick De Roo

 

 © Patrick De Roo

 

 © Patrick De Roo 

 

 © Patrick De Roo

 jtp

Verkeer Antwerpen: actuele verkeersinformatie

Meer nieuws