Sven Verpoucke serveert zowel een florale als een kruidige gin. 

Sven Verpoucke serveert zowel een florale als een kruidige gin. ©  Sven Van Haezendonck

Mechels restaurant Oskar lanceert zijn eigen gin

Mechelen -

Bij restaurant Oskar op de Grote Markt van Mechelen serveren ze sinds kort hun eigen gin. Die slaat zo goed aan dat je er ook flessen van kan kopen voor thuis. Zaakvoerder Sven Verpoucke (44) liet zowel een florale als een kruidige variant distilleren.

Sven Van Haezendonck

Net zoals het restaurant doopte Sven Verpoucke zijn gin Oskar, niet te verwarren met de Oscar-gin van voetbalclub Racing Mechelen. “We zijn twee weken geleden begonnen met een florale, zachte gin die vanille combineert met rozenblaadjes. Ik serveerde hem in mijn zaak en de verkoop boomde meteen. Klanten vroegen automatisch of ze er een fles van konden kopen. Ik vind hem zelf ook lekker”, vertelt hij.

Ondertussen kan je bij Oskar ook een kruidige gin bestellen: een unieke balans tussen citrusvruchten en kruidige botanicals, zo staat op het etiket van de fles. Een glas gin tonic kost in het restaurant veertien euro. “Voor een fles is dat 41 euro, een gangbare prijs”, zegt Sven Verpoucke. Die kruidige gin verkoopt ook Kevin Polfliet van café Het Maanlicht in de Frederik de Merodestraat. “Hij is een toffe collega en wij maken reclame voor elkaar.”

De gin is ook te koop in flessen van een halve liter. 

De gin is ook te koop in flessen van een halve liter. © Sven Van Haezendonck 

Het was de verplichte sluiting van de horeca die hem inspireerde om met een eigen gin te komen. “Als je 7,5 maanden gesloten bent, heb je veel tijd om na te denken. Wij wilden iets speciaals brengen. Het is een schot in de roos”, zegt Sven. Vanaf vrijdag is ook zijn restaurant opnieuw open, waarvoor hij een nieuwe chef aantrok. “Vanaf 18u is onze keuken open. Zoals klanten van ons gewoon zijn, hebben ze de keuze uit vier voor- en hoofdgerechten en vier dessertjes. We starten meteen met mosselen. Nieuw is ook onze charcuterie die we vers afsnijden.”

Restaurant Oskar op de Grote Markt 15 is iedere dag behalve woensdag en donderdag open van 10 tot 22u.

MEER OVER DOEN!-tips Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio