Schepen Bart Vanmarcke aan de oversteekplaats op de Waversesteenweg 

Schepen Bart Vanmarcke aan de oversteekplaats op de Waversesteenweg © Erik Van Eycken

Bonheiden is voortaan LGBTQ+-vriendelijke gemeente

Bonheiden, Rijmenam -

Om een krachtig signaal te geven dat de gemeente Bonheiden een LGBTQ+ -vriendelijke gemeente is, heeft de gemeenteraad beslist om twee regenboogoversteekplaatsen aan te leggen. Dat gebeurde donderdag.

Erik Van Eycken

Eén regenboogoversteekplaats bevindt zich op de Waversesteenweg ter hoogte van site De Krekel en de bib, de andere in de Brugstraat aan de brug over de Dijle in Rijmenam. “’Zijn wie je bent’ is nog steeds geen vanzelfsprekendheid. Voor heel wat mensen is het niet evident om zich vrij en gerespecteerd te voelen. Deze regenboogoversteekplaatsen zijn hopelijk een hart onder de riem voor inwoners die zich anders voelen en zichzelf niet durven te zijn”, zegt schepen van Sociale Zaken Hilde Schueremans (CD&V).

De oversteekplaats in Rijmenam in de Brugstraat

De oversteekplaats in Rijmenam in de Brugstraat © Erik Van Eycken

Invalswegen

Het gemeentebestuur wil tonen dat de LGBTQ+ -gemeenschap een warm hart wordt toegedragen en dat elke vorm van discriminatie en intolerant gedrag tegenover een individu, om welke reden dan ook, onaanvaardbaar is. Ook schepen van Mobiliteit Bart Vanmarcke (Open Vld) is tevreden: “We hebben er bewust voor gekozen om de zebrapaden aan te brengen op twee belangrijke invalswegen in Bonheiden en Rijmenam. We kozen niet voor grote steenwegen om het slijtageproces niet te versnellen. We zorgen er wel voor dat de zebrapaden op regelmatige basis worden onderhouden”, geeft hij mee. “De zebrapaden werden ook bewust kort bij de twee dorpskernen aangebracht, dus voor iedereen zichtbaar.”

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio