Moving Ground-coördinator Evelyne Van Hecke en schepen Abdrahman Labsir aan Sporthal Donkerlei. 

Moving Ground-coördinator Evelyne Van Hecke en schepen Abdrahman Labsir aan Sporthal Donkerlei. © Stad Mechelen

Stad ondersteunt twee nieuwe jeugdwerkprojecten Moving Ground en Woesteling

Mechelen -

De stad Mechelen ondersteunt twee startende jeugdwerkinitiatieven met een subsidie van telkens 2.000 euro. De Antwerpse organisatie Moving Ground start een werking voor kinderen tussen 10 en 14 jaar. Woesteling richt zich dan weer op beleving in de natuur.

Stijn Van de Sande

Twee jeugdwerkprojecten krijgen deze zomer een financieel duwtje in de rug van de stad Mechelen. Het lokaal bestuur wil het aanbod aan jeugdwerkinitiatieven op die manier uitbreiden. “Dankzij deze subsidie geven we nieuwe projecten de kans om van start te gaan in onze stad”, zegt schepen van Jeugd Abdrahman Labsir (Vld-Groen-m+).

Het eerste project is Moving Ground, dat komt overgewaaid uit Antwerpen. Dit project organiseert talentgerichte kampen en activiteiten voor 10- tot 14-jarigen. Die activiteiten zijn gericht op podiumkunsten zoals dans, theater en muziek. De werking start in de omgeving van de Donkerlei in Mechelen-Noord. Gedurende de hele maand juli staan er aan de sporthal activiteiten op het programma en tijdens de laatste twee weken wordt een gratis kamp georganiseerd voor twintig tieners.

“We deden al wel eens activiteiten in Mechelen en vonden al veel talent in de stad”, zegt Evelyne Van Hecke, coördinator van Moving Ground. “We zijn dan ook heel enthousiast om in de buurt van de Donkerlei aan de slag te gaan en nog meer talenten te spotten. We willen hen verbinden met de mogelijkheden in hun buurt, stad en de wereld daarbuiten.”

Ondersteuning

Het tweede project dat een opstartpremie krijgt is Woesteling vzw. Deze organisatie heeft naar eigen zeggen de ambitie om een plek in de natuur te creëren die kinderen uitdaagt om buiten te spelen en andere kinderen te ontmoeten. “Het wordt een experimenteerplek waar eigenaarschap centraal staat, klinkt het.

Naast de financiële steun van 2.000 euro per project, krijgen beide initiatieven ook ondersteuning van de Mechelse jeugddienst.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio