Koen Vanlommel (links) van Netropolix heeft net de award en bijhorende nominatie van Voka Kempen Zuid overhandigd gekregen van voorzitter Geert Minnen. 

Koen Vanlommel (links) van Netropolix heeft net de award en bijhorende nominatie van Voka Kempen Zuid overhandigd gekregen van voorzitter Geert Minnen. © RR

IT-specialist Netropolix geselecteerd voor Prijs Ondernemen

Geel -

Netropolix groeide sinds de oprichting in 1999 uit tot een IT-bedrijf met zeventig medewerkers. Het bedrijf uit Geel is nu genomineerd voor de Prijs Ondernemen 2021 van Voka-Kamer van Koophandel Kempen-Mechelen.

Hans Otten

Ieder van de negen regio’s van Voka Kamer van Koophandel Kempen-Mechelen draagt de komende weken een genomineerde voor de jaarlijkse Prijs Ondernemen voor. Voka Lokaal-afdeling Kempen Zuid gaf Netropolix, in Geel buurman van de Voka-kantoren, de nominatie en bijhorende award, tot grote vreugde van oprichter Koen Vanlommel. “Ik heb de vorige jaren al vaak mee mogen beslissen over deze nominaties, het is toch wel een hele eer om die nu een keer zelf te krijgen.”

Vanlommel begon Netropolix in 1999 nadat hij zelf jaren als werknemer in de IT-sector actief was geweest. Het biedt een compleet informaticapakket aan voor professionele gebruikers en bedrijven, ontwikkelt software op maat en verkoopt hardware-infrastructuur. Tegelijk zorgen de zeventig medewerkers ook voor het onderhoud van die elementen.

“En we zijn ambitieus, want we willen evolueren naar 125 medewerkers. En dat kan. Want we hebben in Geel een innovatief gebouw, opgebouwd door bedrijven uit de streek. Ik ben daar fier op. Deze prijs is dan ook een mooie bekroning, voor al die medewerkers. In het leven van een ondernemer zijn er niet veel momenten dat je zo‘n prijs kan winnen.“

Voor de Prijs Ondernemen maakt Voka de komende weken telkens twee nominaties bekend. Netropolix is de zesde genomineerde in de rij van negen. Vanaf 1 juli kan iedereen op de volledige lijst een stem uitbrengen, waarna een vakjury zich over de resultaten buigt en een eindbeslissing neemt. Die wordt op 30 september bekendgemaakt.

MEER OVER Ondernemen

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio