©  Nattida-Jayne kanyachalao

ALLEMAAL ANTWERPEN. “Ik kan niet meer comfortabel naar het toilet in China”

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Willy Goossens (75).

“Twintig jaar lang heb ik in China gewoond. Ik ben er twee keer getrouwd ook. Ik heb een enorme fascinatie voor alles wat met China en Azië te maken heeft, voor de rijke geschiedenis ook. Nu woon ik vijf jaar terug in België en dat heeft een simpele reden. Ik kan niet meer op die Chinese lage toiletten gaan. Die zijn zoals de Franse toiletten van vroeger, dus moet je hurken. Ik ben slecht ter been dus dat lukt me niet meer. Eigenlijk kan ik gewoon niet meer comfortabel kakken in China.”

“Ik ga nu naar bibliotheek Permeke met een zak vol uitgeleende dvd’s. Ik heb ze allemaal uitgekeken. Het zijn allemaal Chinese en Japanse films. En nu ga ik er nieuwe halen. Misschien ook eens Thaise. Ik heb ook vaak in Thailand gezeten. Om de paar maanden moest ik mijn visum vernieuwen voor China. Dan ging ik naar een klein eilandje in Thailand om te rusten. Daar mocht je zelfs geen radio hebben. Daarna ging ik altijd terug naar China. Ik heb ook nog in Amerika gewoond trouwens.”

“Met mijn eerste Chinese vrouw ben ik naar België gekomen. Zij was van goeie komaf in China. Ze vond alles hier in België te low class. Ze kon ook vaak woedeaanvallen krijgen en was best agressief. Ze is maar zes maanden gebleven.”

 

 ©  Nattida-Jayne Kanyachalao

(rvre)

MEER OVER Allemaal Antwerpen

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio