Megan Lodewijckx (links) en Anneke Meulebroeck bij de babyjacuzzi. 

Megan Lodewijckx (links) en Anneke Meulebroeck bij de babyjacuzzi. © Stijn Van de Sande

Schoonmoeder en -dochter openen samen baby- en kinderwellness Maison Lor’eau

Onze-Lieve-Vrouw-Waver -

In de Bosstraat in Onze-Lieve-Vrouw-Waver (Sint-Katelijne-Waver) opent zaterdag de eerste babywellness in de gemeente. Bij Maison Lor’eau kan je met je kindje terecht voor een ontspannende massage of een sessie in de babyjacuzzi. “Voor ouder en kind is het een heel aangename ervaring”, zeggen de uitbaters.

Stijn Van de Sande

Megan Lodewijckx (28) en haar schoonmoeder Anneke Meulebroeck (50) werkten al samen in een kinderdagverblijf en hebben beide heel wat ervaring in de zorg. “We komen goed overeen en ook op de werkvloer klikt het enorm”, zeggen ze. “Er zijn dan ook veel mensen die zeiden dat we iets samen zouden moeten doen. Die boot hebben we een tijdje afgehouden, maar eind vorig jaar hadden we een idee waar we allebei meteen van overtuigd waren.”

Primeur

Het tweetal, dat afkomstig is uit Ranst en Borsbeek, opent dit weekend een babywellness in de Bosstraat 42A in Onze-Lieve-Vrouw-Waver, recht tegenover het Sint-Ursula-Instituut. “We hebben altijd graag met kindjes gewerkt en als jonge mama ben ik met een van mijn zoontjes ook ooit naar een babyspa geweest”, zegt Megan. “Dat was een heel fijne ervaring die ik vanaf nu wil overbrengen op andere mama’s en hun kindjes.”

Het ging allemaal heel snel voor Maison Lor’eau, zoals de kinderwellness heet. “In december hebben we het idee voor het eerst besproken en in februari vonden we het pand in Waver, dat ondanks de centrale ligging toch ook heel rustig gelegen is. De voorbije maanden hebben we er erg hard in gewerkt om er een gezellige en ontspannen sfeer te creëren. Het is de eerste baby- en kinderspa in de gemeente en zelfs een van de weinige in de ruime regio.”

Jacuzzi en massages

In de wellness kunnen jonge baby’tjes onder meer terecht voor hydrotherapie in de babyjacuzzi. Daarbij krijgt de baby een soort zwemband om waarmee hij veilig en helemaal alleen kan ronddobberen. De jacuzzi heeft lichten en bubbeltjes. “Het ziet er misschien een beetje gek of beangstigend uit, maar de baby’s vinden het heel leuk. Ze zijn er altijd meteen helemaal weg van”, zeggen Megan en Anneke.

Verder biedt Maison Lor’eau ook massages aan. “We hebben bijvoorbeeld kindermassages voor baby’s en voor iets oudere kinderen tot twaalf jaar. Daarnaast bieden we ook duomassages voor moeder en kind aan”, klinkt het. “Vanaf september willen we dat aanbod nog verder uitbreiden met zwangerschapsmassages. Daarbij maken we alleen gebruik van natuurlijke oliën en kind- en milieuvriendelijke producten.”

Positieve reacties

Maison Lor’eau opent zaterdag officieel de deuren. “In de aanloop naar de opening hebben we wel al enkele mensen, zoals vriendinnen met jonge kindjes, een voorproefje gegeven en de reacties waren alvast positief”, zegt het duo. “We kijken er dan ook naar uit om echt van start te gaan en de kindjes en hun ouders hier een heel aangename ervaring te laten beleven.”

Onderneemsters Megan Lodewijckx en Anneke Meulebroeck.

Onderneemsters Megan Lodewijckx en Anneke Meulebroeck. © Maison Lor'eau

MEER OVER Ondernemen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio