Medewerkers van Ecoso, ergotherapeute Elly Schellemans en schepen Bavo Anciaux bij de afgeschreven rolstoelen.

Medewerkers van Ecoso, ergotherapeute Elly Schellemans en schepen Bavo Anciaux bij de afgeschreven rolstoelen. © Ward Bosmans

Fietsatelier herstelt en verkoopt afgeschreven, oude rolstoelen

Willebroek -

Aan het WZC Ten Weldebrouc kwam Ecoso donderdag een lading afgeschreven rolstoelen, rollators en ergonomische zetels ophalen. Medewerkers van het Fietsatelier in Mechelen gaan de toestellen herstellen waarna ze voor een zacht prijsje te koop worden aangeboden in de kringloopwinkels Cirkels.

Ward Bosmans

“Tot nu toe bleven de afgeschreven rolstoelen in de kelder van het woonzorgcentrum staan”, zegt ergotherapeute Elly Schellemans. “Ze komen van bewoners die ondertussen een nieuwe rolstoel of rollator hebben of het gaat om zetels die eigendom zijn van het WZC maar die vervangen zijn door modernere exemplaren. Er gebeurde dus weinig of niks mee. Ze naar het containerpark brengen kost ons geld. We zijn blij dat Ecoso en Het Fietsatelier al die spullen nu een tweede leven geeft.”

Remmen en remkabels

Medewerkers van het Fietsatelier in Mechelen zullen de toestellen opknappen zodat ze geschikt zijn om nieuwe gebruikers verder te helpen. Het Fietsatelier is een onderdeel van Ecoso, een maatwerkonderneming die onder meer ook acht kringloopwinkels in de regio Mechelen-Willebroek uitbaat en inzet op Ecologisch en Sociaal Ondernemen. Sinds april 2021 herstelt het Fietsatelier naast fietsen ook rolstoelen. “Vandaag nemen we hier een veertigtal rollators en rolstoelen mee en een tiental ergonomische zetels op wieltjes. Op het eerste gezicht zien ze er nog zeer degelijk uit. Vooral de remmen en de remkabeltjes zullen we moeten nakijken en eventueel vervangen. Zodra dat gebeurd is worden ze te koop aangeboden bij ‘Cirkels’”, vertelt Simon Sagman van het Fietsatelier.

Schepen voor Sociale Zaken, Bavo Anciaux.

Schepen voor Sociale Zaken, Bavo Anciaux. © Ward Bosmans

Schepen Bavo Anciaux (Open VLD), schepen voor sociale zaken en bevoegd voor het Willebroekse Huis van de Zorg, is blij met dit initiatief. “Dit leek ons een perfecte win-winoperatie. We stellen onze afgeschreven rolstoelen die nu in de kelder staan stof te verzamelen, gratis ter beschikking aan deze maatwerkonderneming. Zo krijgen ze een tweede leven en kunnen ze voor een klein prijsje een nieuwe eigenaar vinden.”

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio