De leerlingen ontwerpen het logo in het kader van hun geïntegreerde proef. 

De leerlingen ontwerpen het logo in het kader van hun geïntegreerde proef. © Danny Hendrickx

Leerlingen Heilig Graf ontwerpen logo Hofke van Chantraine

Oud-Turnhout, Turnhout -

De laatstejaars Publiciteitsgrafiek van Heilig Graf Turnhout hebben een nieuw logo gemaakt voor Hofke van Chantraine. Deze zomer is meer werk van hen te zien in het Oud-Turnhouts kunst- en erfgoedcentrum.

Wouter Adriaensen

In het kader van hun geïntegreerde proef (GIP) werken de leerlingen van het zesde jaar Publiciteitsgrafiek elk jaar aan een uitdagende en realistische opdracht voor een externe klant. Zo komen ze in contact met het beroepsleven en tonen ze dat ze zelfstandig aan de slag kunnen in hun vakgebied. Dit schooljaar stond het ontwerp van een logo voor het Hofke van Chantraine op het programma.

In het Hofke van Chantraine wordt ook ander werk van de leerlingen getoond.

In het Hofke van Chantraine wordt ook ander werk van de leerlingen getoond. © Danny Hendrickx

Uit de verschillende ontwerpen koos de jury, met leerkrachten, experts en de klanten, dat van Lisa Roosen. Het nieuwe logo wordt officieel onthuld op zaterdag 26 juni in het Hofke van Chantraine. Die dag wordt ook een zomerexpo met creaties van de leerlingen geopend. “Op de gelijkvloerse verdieping tonen we de huisstijlvoorstellen van de twintig leerlingen en enkele grafische toepassingen van het gekozen logo van Lisa Roosen”, licht leerkracht Danny Hendrickx toe. “In de kamertjes op de eerste verdieping zijn foto’s, zeefdrukken, illustraties en grafische ontwerpen te zien. En op de zolder is er plaats voor teken- en schilderwerk.” De expo is te bezichtigen tot zondag 25 juli.

Opvallend, over enkele schooljaren verdwijnt de opleiding Publiciteitsgrafiek. Vanaf september treedt de onderwijsvernieuwing in. Het Heilig Graf anticipeerde daarop met de gloednieuwe studierichting Grafische technieken, die vanaf het derde jaar start. Zo worden in drukkersstad Turnhout verder jongeren opgeleid voor gedrukte en online media.

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio