©  Joren De Weerdt

COLUMN. Mijn excuses aan alle landgenoten die voor mijn test opdraaien

Wat het ondergaan van coronatests betreft ben ik mijn clean sheet kwijtgespeeld. Ten huize Peeters was ik tot voor kort de enige die het voorbije anderhalf jaar de nul kon houden. Mijn vrouw is ondertussen al een keer of vijf getest, zoon en dochter samen drie. Vaak was dit omdat ze een hoogrisicocontact hadden gehad. Maar omdat het virus het sprongetje in de richting van mijn familie nog niet had gemaakt, ontsprong ik telkens de dans.  

Tot een pittige neusverkoudheid zich manifesteerde. Iets te lang in de koude wind gezeten op een pas heropend terras? Wie zal het zeggen. Geen beterschap na een paar dagen. Ik bespaar u details. Gebeld met de administratief medewerkster van de huisartsengroep. “Loopneus en beginnende keelpijn? Neen u krijgt geen afspraak. Eerst een negatief resultaat van een PCR-test voorleggen. En ondertussen mag u binnen blijven.” De afspraak in het testcentrum op Teunenberg werd geregeld, maar kon pas de volgende dag in de namiddag. Het resultaat zou volgen binnen de 24 uur daarna.

‘COVID PCR-negatief’ was het niet onverwachte verdict. Ondertussen was het weekend en was de orkaan in mijn neus al afgezwakt tot een doordeweekse tropische storm. Met dank aan de neusspray. Kortom, niet meer iets waarmee je op zaterdag de dokter van wacht wil belasten. Laat die zich maar met echt zieke mensen bezighouden. Op maandag dacht ik al helemaal niet meer aan een dokter.

Mijn excuses aan alle landgenoten die mee opdraaien voor het financieren van de uitgevoerde PCR-test. Als compensatie kan ik, voor de mensen die er nog niet kunnen over meespreken, wel het volgende meegeven. Het doet geen pijn, het is alleen een beetje ambetant, maar het is voorbij voor je supercalifragilisticexpialidocious kan zeggen. Ook een poging daartoe volstaat.

MEER OVER Kempens Bekeken

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio