Sander Gillis en Laura Govaerts van MNM met  Kaddish-coördinator Caia Croes en jeugdhuisvrijwilligers Bjorn Lahey en Yentl Clarijs. 

Sander Gillis en Laura Govaerts van MNM met Kaddish-coördinator Caia Croes en jeugdhuisvrijwilligers Bjorn Lahey en Yentl Clarijs. © jaa

Pauzemobiel MNM Marathonradio parkeert voor jeugdhuis Kaddish

Schoten -

Sander Gillis en Laura Govaerts van MNM maakten donderdagvoormiddag een half uur live Marathonradio vanop de parking voor Kaddish. Ze wilden de studenten moed inspreken die in het jeugdhuis elke dag komen blokken. En loodsten meteen de andere jonge Schotenaren die middenin hun examens zitten, naar de finish.

De Pauzemobiel, een omgebouwde reiscamper VW California van waaruit de interventies op locatie plaatsvinden, toert nog tot 25 juni door Vlaanderen. “We doen dit jaar wel driehonderd steden en gemeenten aan en dat betekent dat we op een dag als vandaag zeventien stops doen”, vertelt Sander, stilaan even doodop als de studenten waarvoor hij en Laura Govaerts deze krachtoer uithalen. Het instant vrolijke duo staat Peter Van de Veire, Dorianne Aussems en Esther Nwanu bij die al even opgewekt de MNM Marathonradio presenteren vanuit het Radiohuis in Leuven.

Het onthaal was hartelijk in Bar Bries, zomerbar van jeugdhuis Kaddish.

Het onthaal was hartelijk in Bar Bries, zomerbar van jeugdhuis Kaddish. © jaa

“Meestal nemen we alleen kort wat interviews op, maar in Schoten – de 146ste de gemeente waar we passeerden - hebben we een half uur lang live uitgezonden. De ontvangst door de mensen Kaddish was hartelijk. Het oudste jeugdhuis van Vlaanderen is dit. Dat wist ik niet. Heel tof dat het zijn deuren ook openzet om blokkende studenten onderdak te bieden.”

“Dat klopt”, vult Caia Croes aan, verantwoordelijke van Kaddish die ook geïnterviewd werd in de uitzending. “In ons luchtgekoelde café is plaats om vijftien studenten tegelijk te laten plaatsnemen. Vol heeft het nog niet gezeten, maar we hebben onze vaste klanten. Het mondmasker mag af, als je over de cursus gebogen hangt. Om rond te lopen moet je het wel dragen. En neen, pintjes of andere verkoelende dranken mogen we jammer genoeg niet schenken. Alle studenten zijn ook de twee komende weken nog welkom.”

Laura Govaerts interviewt criminologe in spe Yentl Clarijs (21) in het Kaddish-café.

Laura Govaerts interviewt criminologe in spe Yentl Clarijs (21) in het Kaddish-café. © jaa

Eén van die studenten die in het nu rustige Kaddish-café een ideale studeerplek heeft gevonden, is Yentl Clarijs (21), die aan de KUL criminologie studeert. “Ik luister graag naar MNM, maar niet tijdens het studeren. Dat lukt me echt niet. Maar als ik de boeken wegleg, mag de radio wel aan. Graag zelfs. Doe dan maar iets van Coldplay of zo. Ik hou van ‘gewone’ popmuziek. Mijn vriend Simon is er niet bij. Die ging thuis luisteren.”

Altijd opgewekt, ondanks de toenemende vermoeidheid: MNM-dj’s Sander Gillis en Laura Govaerts voor de Pauzemobiel in Schoten.

Altijd opgewekt, ondanks de toenemende vermoeidheid: MNM-dj’s Sander Gillis en Laura Govaerts voor de Pauzemobiel in Schoten. © jaa

Caia Croes van Kaddish maakte van de gelegenheid gebruik om op tijdens het interview met Sander Gillis en Laura Govaerts de leuke zomerbar Bar Bries – met alle EK-wedstrijden van de Rode Duivels - en de Kaddish-zomerwerking onder de aandacht te brengen.

“Vanaf 1 juli gaan we elke week één dag iets leuk en cultureel aanbieden in de tuin van Kaddish. Ook dat is een leuke plek. Onder meer De Spoel komt optreden, vrijwilligster Vanessa Tung stelt haar prachtige foto’s tentoon, er zijn workshops en we gaan ook films in openlucht vertonen. Het programma is zo goed als rond en wordt weldra bekendgemaakt.”Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio