Man heeft seksrelatie met stiefdochter: 4 jaar cel

Lier -

Een 40-jarige Lierenaar is door de Mechelse strafrechter veroordeeld tot vier jaar effectief voor zedenfeiten met zijn 20-jarige stiefdochter. De rechter oordeelde dat het zwakbegaafde slachtoffer niet kon instemmen met de seksuele betrekkingen.

In juni 2020 stapte de moeder van de 20-jarige vrouw naar de politie. Ze gaf haar dochter aan voor seksueel misbruik van haar halfbroertje. Feiten waarvoor de vrouw ondertussen opschorting van straf kreeg. Maar er was ook sprake van een incestueuze relatie met haar stiefvader.

Aanvankelijk ontkenden zowel de vrouw als de man de relatie. Toch werden ze in september 2020 betrapt toen ze orale seks hadden in de rokersruimte van het bedrijf waar ze allebei werkten. Daarmee geconfronteerd, zei de man dat zijn stiefdochter zijn broek plots opende en dat hij niet besefte wat er gebeurde. Volgens de verdediging was er met deze zaak een ethische grens overschreden, maar geen juridische.

Kwetsbaarheid

Volgens het Openbaar Ministerie werd de stiefdochter echter lange tijd onder de knoet gehouden door haar stiefvader. Volgens de drie rechters van de correctionele rechtbank had de Lierenaar misbruik gemaakt van de kwetsbaarheid van zijn stiefdochter en kon ze niet instemmen met seksuele betrekkingen.

De Lierenaar zelf zit moment al in de gevangenis omdat hij veroordeeld werd tot zeven jaar cel voor een moordpoging op de minnaar van zijn vriendin. (tdk, svds)MEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio