©  MARC HERREMANS

Man (40) grijpt buurvrouw vast en probeert haar te zoenen

Kessel -

Een 40-jarige man uit Kessel (Nijlen) stond donderdag voor de Mechelse correctionele rechtbank omdat hij de buurvrouw van zijn moeder met geweld had proberen aan te randen. De openbare aanklager vroeg om een deskundige aan stellen, de beklaagde zelf vond dat niet nodig.

Eind februari van vorig jaar kwam de man een kijkje nemen in de woning van zijn moeder. Hij ging een gesprekje aan met de buurvrouw en plots probeerde hij haar op de mond te kussen. De man greep haar vast, maar de buurvrouw kon zich losrukken. Toch geraakte hij nog met zijn arm tussen haar benen. “Uiteindelijk excuseerde hij zich voor zijn gedrag en vertrok weer. Maar het slachtoffer in kwestie maakte melding van het feit bij de politie”, zei openbaar aanklager Karel Berteloot.

Niemand weet waarom

“Het grote probleem is dat niemand weet wat meneer heeft bezield. Hij weet het zelf ook niet. Daarom stel ik voor om eerst een deskundige aan te stellen om meneer te onderzoeken. Gaat de rechtbank niet in op die vraag, dan eis ik tien maanden cel.”

Advocaat Marc Van Craen bleef donderdag ook het antwoord schuldig over wat de aanleiding van het gedrag van zijn cliënt was. “De man weet het zelf ook niet. Het was ook de eerste keer dat hij zoiets deed. Hij is 40 jaar en heeft een blanco strafblad. Meneer is tien jaar gehuwd en heeft ook kinderen. Het belangrijkste is dat hij berouw heeft over wat hij gedaan heeft.”

De raadsman vond het aanstellen van een deskundige een brug te ver. Uitspraak in het dossier is er op 30 juni. (tdk)MEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio