©  BELGA

Pech voor Antwerpfans: geen bezoekers toegelaten in Europese voorrondes

Brute pech voor de fans van Antwerp die al zo lang uitkijken naar een Europees avontuur. De UEFA heeft besloten om in de Europese voorrondes, net als vorig seizoen, geen bezoekende supporters toe te laten in de stadions. Dit is vanzelfsprekend als gevolg van het coronavirus.

yala

De beslissing is enigszins opvallend. Het EK dat momenteel aan de gang is, wordt ook georganiseerd door de UEFA en daar zien we na lange tijd achter gesloten deuren zelfs weer goedgevulde stadions, met voetbalfans van over heel Europa. Dinsdag zat de Puskas Arena in Boedapest bijvoorbeeld nog stampvol met 67.000 mensen voor Hongarije - Portugal.

Toch hoop

Toch is er ook hoop voor de Antwerpfans: deze beslissing geldt voorlopig enkel voor de voorrondes van de Europese competities (Champions League, Europa League en Conference League). Later wordt geëvalueerd of uitfans wél binnen mogen vanaf de groepsfase.

Vorig seizoen moesten de supporters ook al een historische campagne van thuis beleven door het coronavirus. Antwerp pakte een knappe 12 op 18, met onder meer een thuisoverwinning tegen Tottenham. Uiteindelijk bleek Rangers te sterk in de 1/16de finales van de Europa League.

Hoe zat het nu weer?

Antwerp eindigde derde in de Champions’ Play-off, wat recht geeft op de laatste voorronde van de Europa League. Bij winst mag de Great Old net als vorig seizoen deelnemen aan de groepsfase van de Europa League. Bij verlies is er vanaf dit seizoen wel nog het vangnet van de nieuwe Conference League. Hoe dan ook is Antwerp dus minstens tot Nieuwjaar zeker van Europees voetbal.

De tegenstander in die laatste voorronde is nog niet bekend. De data wel: heen op 19 augustus, terug op 26 augustus. De loting vindt plaats op 2 augustus.

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws