©  Waasland-Beveren

Waasland-Beveren vindt rechtsback in Denemarken

Waasland-Beveren heeft woensdagavond zijn eerste inkomende transfer voor de start van het nieuwe seizoen in 1B aangekondigd. Rechtsachter Jacob Buus Jacobsen ondertekende een contract van twee seizoenen op de Freethiel, met optie op een derde.

Bron: BELGA

De 24-jarige Deen verlaat degradant AC Horsens. Hij kiest met een verhuis naar het Waasland voor zijn eerste buitenlands avontuur. Eerder voetbalde de vleugelverdediger voor Odense en Fredericia. Het afgelopen seizoen was Buus Jacobsen in 27 wedstrijden goed voor twee assists en evenveel doelpunten.

Hoewel hij de degradatie van Horsens niet kon vermijden, maakte de Deen vooral in de lente van 2021 indruk in de Superligaen. "Jakob is een hongerige speler die zich wil ontwikkelen. Hij heeft de voorbije jaren zijn kwaliteiten laten zien en zal een versterking zijn voor onze verdediging", vertelt sportief directeur Roger Stilz van Waasland-Beveren.

Buus Jacobsen is na het vertrek van middenvelders Djihad Bizimana en Daan Heymans de eerste inkomende transfer van Waasland-Beveren, dat volgend seizoen dus in 1B zal uitkomen. "Ik ben ontzettend blij om hier te zijn. Ik keek heel erg uit naar deze kans en ik kan niet wachten om te starten", aldus de Deen. "Het is een geweldige kans om mezelf op een hoger niveau te testen. Ik wil groeien als speler in Beveren. Ik ben een winnaar, dus ik wil veel wedstrijden winnen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer voetbalnieuws

MEER OVER Waasland-Beveren