Chillen in het park vindt op 1 juli plaats achter het oud gemeentehuis van Putte. 

Chillen in het park vindt op 1 juli plaats achter het oud gemeentehuis van Putte. © Kristof Van Rompaey

Nieuw evenement Chillen in het Park moet welzijn van jongeren zetje geven

Putte -

De Putse dienst Vrije Tijd en het Huis van het Kind organiseren op donderdag 1 juli Chillen in het Park, een evenement voor tieners en jongeren achter het oud gemeentehuis in de Alice Nahonstraat. “Dit is het startschot van een reeks zomeractiviteiten rond het welzijn van onze jongeren”, meldt het lokaal bestuur.

Kristof Van Rompaey

Het park achter het oud gemeentehuis in de Alice Nahonstraat in Putte wordt op 1 juli een heuse ‘chill spot’. “Tussen 15u en 22u kunnen tieners en jongeren zich er nestelen”, zegt schepen van Jeugd Jeroen De Cuyper (N-VA). “Leuke muziek, lekkere alcoholvrije drankjes, foodboards en picknickdekentjes zijn aanwezig. Er staan ook enkele infostanden van diensten die werken rond het welbevinden van jongeren.”

Radiopresentator Maarten Vancoillie heeft intussen toegezegd. Ook Discoobaar Volle Petrol, alias Rikke Parys, heeft bevestigd, net als covergroep Straffen Toebak. “Uiteraard is dit event gratis en volledig coronaproof. Reserveren is niet noodzakelijk, maar je eigen deken meebrengen of eentje kiezen uit ons assortiment is verplicht”, zegt burgemeester Peter Gysbrechts (Lijst Burgemeester).

De affiche van Chillen in het park.

De affiche van Chillen in het park. © rr

Drankjes kunnen niet zelf aan de toog afgehaald worden. “Het is belangrijk dat iedereen zijn eigen plekje kiest, zodat er geen chaos ontstaat”, vult de burgemeester aan. “Wij houden zelf een oogje in het zeil en sturen bij waar nodig. Een leeftijdsgrens plakken we er liever niet op. Ook dat bepaalt iedereen voor zichzelf”

Vertrouwen

“Het laatste anderhalf jaar zagen jongeren, net zoals iedereen, heel wat zaken wegvallen”, stelt schepen van Cultuur Inge De Bie (Lijst Burgemeester). “Corona was voor hen vooral een mentale streep door de rekening: thuis studeren, geen feestjes, gesloten cafés en sportzalen en nergens een uitlaatklep. Hoog tijd dus om dat mentale welzijn een grote boost te geven.”

Het lokaal bestuur vertrouwt erop dat jongeren intussen weten wat kan en niet kan. “Ook dat is bevorderlijk voor het welzijn van onze tieners en jongeren. Wij kijken er heel erg naar uit en hopen onze jeugd hiermee een hart onder de riem te steken.”MEER OVER DOEN!-tips Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio