©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

DISCUSSIE. Moeten we stoppen met graven voor Oosterweelverbinding?

Terwijl de vraag wie wat wanneer wist over de PFOS-vervuiling de politieke agenda domineert, gaan de Oosterweel werken onverminderd voort. In de schaduw van de 3M-fabriek wordt inwoners aangeraden niet te veel eieren te eten en een bloedstaal af te laten nemen. Maar de bouwvakkers, die blijven er vandaag werken aan de Scheldetunnel. Moeten we niet beter stoppen met graven? Wat vind jij?

LEES OOK: Moeten we niet stoppen met graven voor Oosterweel door PFOS-vervuiling?

Als het van Luc Hellemans, CEO van Oosterweel-bouwheer Lantis, afhangt, gaan de werken door. “De zwaarst vervuilde grond wordt afgedekt, en het grondwater dat wordt opgepompt, wordt gezuiverd.”

“Wij hebben absoluut geen zicht op hoe de grond vandaag gebruikt wordt en wat de impact is van het opwaaiende stof, zowel voor de arbeiders, als voor de omwonenden”, zegt Mieke Windey, woordvoerder van burgerbeweging Grondrecht.

Na alles wat er de voorbije dagen naar boven is gekomen over de PFOS-vervuiling in Zwijndrecht: wat vind jij? Moeten we stoppen met graven? Of is er te weinig geweten over de gezondheidsrisico’s?

Discussieer mee via onderstaand formulier. Een greep uit de reacties verschijnt vrijdag in Gazet van Antwerpen.

MEER OVER Discussie