Katastroof zoekt vervanging voor Stef Bef

Word jij de nieuwe aanwinst van de Antwerpse cultgroep Katastroof? Het zou zomaar kunnen. Na het vertrek van Stef bef gaan Zjuul Krapuul en Jos Smos verder, maar ze zoeken versterking. “Liefst van een man, want Met De Wijven Niks As Last hoor ik een vrouw nog niet zo snel zingen”, zegt Jos Smos.

Rebecca Van Remoortere

Jos Smos en Zjuul Krapuul, de twee originele groepsleden van Katastroof gaan verder met de groep. Voorlopig als duo, maar er wordt ondertussen ook naar een nieuwe zanger-muzikant gezocht. De twee zoeken iemand die in het “Aentwaerps kan klappen en zingen”. Gitaar en basgitaar zijn ook een must en elk ander instrument is een meerwaarde.

“Wie zich geroepen voelt om een massa hysterische en zuipende fans te trotseren, kan zijn kandidatuur indienen op de website van katastroof, of door rechtstreeks een mailtje te sturen naar: jos.hermans@telenet.be”, staat er in de oproep. De nieuwe aanwinst is liefst een man. “Want Met De Wijven Niks As Last hoor ik een vrouw nog niet zo snel zingen. Maar alles kan. Voor de nieuwe K3 mag het ook een man zijn blijkbaar”, zegt Jos Smos.

Rugproblemen

“We hebben Katastroof twintig jaar geleden ook zonder Stef Bef gedaan dus nu moet het ook wel lukken. Het is even afwachten hoe alles gaat lopen, want de gezondheid van Zjuul is ook niet meer heel goed. Hij heeft veel rugproblemen. Toen hij een rugoperatie moest ondergaan stond ik trouwens alleen met Stef Bef op het podium, dat werkte ook.”

Het eerste geplande optreden van de groep gaat begin juli door in Beveren. “Als we dan nog niemand gevonden hebben, doen we het met twee. We kiezen dan gewoon een selectie van de gouden oude nummers die iedereen kan meezingen. Ik heb ook zo de indruk dat het de mensen altijd meer om de nummers te doen is, dan om wie ze brengt. Er wordt ook altijd veel gedronken op optredens van Katastroof. Ik ben in ieder geval nog alive and kicking en zie het zeker nog niet zitten om snel te stoppen. Katastroof is mijn leven.”

Na twintig jaar stapte zanger-muzikant Stef Bef onlangs uit Katastroof. De bal ging aan het rollen toen Stef en Zjuul online een meningsverschil kregen over onder meer de voortvluchtige militair Jürgen Conings en de vaccinaties. Ze gingen uit eindelijk in vriendschap uit elkaar.

Katastroof bestaat volgend jaar 45 jaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen