© BELGA

Nieuwe namen voor trage wegen: van Den Doorsteek tot Visseneyndepad

Nijlen -

De Nijlense gemeenteraad heeft een reeks namen goedgekeurd voor nieuwe trage verbindingen op voorstel van de cultuurraad. Daar zitten enkele opvallende namen tussen. Maar geen vrouwennamen, zo merkte de oppositie op.

Bert Provoost

Zo krijgt de trage weg tussen de Legebaan en de Hemelweg de naam Visseneyndepad. De toekomstige trage verbinding binnen een nieuwe verkaveling tussen de Bouwelsesteenweg en de Katerstraat, ter hoogte van Chocolatier Jacobs, zal Paardenbloempad heten. Er komt een fietsdoorsteek met brandweg en picknickplek. Voor een verbinding binnen een nieuwe verkaveling tussen de Nonnenstraat en het Beekpark wordt dan weer gekozen voor Vergeet-me-nietjespad, een verwijzing naar het kerkhof in de buurt.

De nieuwe verkaveling tussen de Bouwelsesteenweg, ter hoogte van Action, en de Beekstraat zal simpelweg Den Doorsteek heten. De trage verbinding tussen de Willibrordusstraat en de Broechemsesteenweg wordt Willibrorduspad genoemd.

Kleine paadjes

Raadsleden Ingrid Van Wunsel (Vlaams Belang) en Jan Verbraecken (N-VA) hekelden het feit dat er geen enkele vrouwennaam tussen zit. “Daar is nochtans erg voor gepleit hier. Het is niet omdat het maar kleine paadjes zijn, dat je een vrouw er geen eer mee kan doen door het naar haar te vernoemen. Zulke paadjes worden vaak ook veelvuldig gebruikt en de namen worden veelvuldig genoemd”, aldus Verbraecken.

Schepen van Cultuur Luc Luyten (Nijlen & U) verduidelijkte dat het de bedoeling is om een vrouwennaam te geven aan volwaardige straten.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio