Sieben Dierckx lanceert zijn gerechten van de Ofyr nu ook in zijn eigen Bar Bruur in Gierle. 

Sieben Dierckx lanceert zijn gerechten van de Ofyr nu ook in zijn eigen Bar Bruur in Gierle. © Bart Van den Langenbergh

Kok Sieben serveert gerechten van vuurschaal in Bar Bruur

Gierle -

Liefhebbers van de kookkunsten van Sieben Dierckx (25) kunnen voortaan terecht in de foodbar Bar Bruur op Lozijde in Gierle (Lille). Elke woensdag en zondag serveert de jonge kok daar zijn gerechten die zijn klaargemaakt op een Ofyr of vuurschaal.

Bart Van den Langenbergh

Sieben Dierckx uit Gierle lanceerde in april vorig jaar, pal tijdens de eerste lockdown, met zijn zaak Richard en z’n Bruur zijn nieuwe kookformule. Het is vooral de bedoeling om met een Ofyr gastronomie bij de mensen thuis te brengen. Vorig jaar concentreerde de jonge kok zich door de coronamaatregelen vooral op afhaalgerechten. De takeawayformule was een groot succes maar Sieben Dierckx is nu vooral blij dat hij weer bij zijn klanten thuis kan koken. Om iedereen de kans te geven om toch te proeven van de befaamde Richard Burgers of andere hapjes, opende Sieben woensdag op Lozijde in Gierle de foodbar Bar Bruur. De nieuwe bar in openlucht is gevestigd aan de woning van Sieben en zijn familie.

“Woensdag serveer ik vooral de Richard Burgers, aangevuld met allerlei soorten hapjes. Zondag staan suggesties van de chef en sharing plates op de menukaart”, vertelt Sieben Dierckx. “We presenteren ook een aantal bieren en een assortiment van wijnen. We hebben hier tafeltjes voor in totaal veertig personen geplaatst. De mensen moeten nog wel per vier aan tafel gaan zitten.”

Klanten kunnen plaatsnemen aan tafeltjes van vier personen. Zijn twee alpaca‘s staan op de achtergrond in een weide naast de foodbar.

Klanten kunnen plaatsnemen aan tafeltjes van vier personen. Zijn twee alpaca‘s staan op de achtergrond in een weide naast de foodbar. © Bart Van den Langenbergh

Met de fiets komen

De bezoekers kunnen de kok live aan het werk zien op zijn vuurschaal. Bar Bruur heeft ook nog een extra attractie in petto met de twee alpaca’s Kreador en Kamiel die vlak bij staan te grazen. “Het is vooral de bedoeling dat de mensen met de fiets naar hier komen, zodat de straat hier niet vol staat met auto’s en de overlast beperkt blijft. Als het heel slecht weer is, doen we Bar Bruur niet open”, zegt de kok. “Daarnaast concentreer me ik weer volop op homecooking op allerlei feesten en bedrijfsevenementen.” De tijdelijke foodbar op een gezellige locatie is nog tot eind september geopend, op woensdag van 16 tot 22u en op zondag van 14 tot 22u.

Bar Bruur serveert gerechten op een terras aan Lozijde in Gierle. 

Bar Bruur serveert gerechten op een terras aan Lozijde in Gierle. © Bart Van den Langenbergh

MEER OVER Handelaars en horeca Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio