Caro Antson (vooraan) met medewerksters Soraya en Zohal staan in voor de goudgele frietjes in Plan B. 

Caro Antson (vooraan) met medewerksters Soraya en Zohal staan in voor de goudgele frietjes in Plan B. © Hans Otten

Caro Antson kiest voor frituurnaam Plan B: “Wij zijn alternatief voor wie niet wil koken”

Herentals -

Frituur de Molekens op de Herenthoutseweg heeft niet alleen een nieuwe uitbaatster met Caro Antson. De zaak krijgt ook een nieuwe naam. “Het heet Plan B omdat wij het alternatief zijn voor wie niet wil koken.”

Hans Otten

De bekende frituurbarak de Molekens aan de rand van de gelijknamige buitenwijk in Herentals was maar amper drie weken gesloten vooraleer Caro Antson uit Olen ze woensdag heropende. Oorspronkelijk komt de nieuw zaakvoerster uit het Vlaams-Brabantse Perk (Steenokkerzeel) en kreeg zij het frituren – aanvankelijk een beetje tegen wil en dank – met de paplepel mee. “Mijn ouders hebben altijd een frituur in Vilvoorde uitgebaat, waar ik dan al van jongsaf tegen mijn zin mee moest helpen. Ik zei toen altijd dat ik dat van mijn leven nooit meer wilde doen. Tot ik 18 werd en samen met mijn mama Frituur 138 in Perk heb opgestart.”

Die baatte ze twaalf jaar uit, tot in 2018. De liefde bracht haar naar de Kempen, maar ook bij deze vrouw gaat de liefde in zekere zin door de maag. “Na twee jaar zei ik tegen mijn man dat ik de frituur gewoon begon te missen. Toen ik hoorde dat deze zaak vrij kwam en heb ik geen moment getwijfeld. Wat mij zo aan het frituren bekoort? Het is gewoon een van de meest dankbare jobs van de wereld. Je ziet alleen maar blije klanten, want hoe gewoon ook, verse frietjes blijven een feest. Iedereen is content, want ze hoeven niet te koken of af te wassen. Zeker wanneer er kinderen bij zijn. Zij lusten veel niet, maar naar frietjes kijken ook zij meestal uit. Het enige nadeel is dat het vooral avondwerk is.”

De frituur aan de rand van buitenwijk de Molekens is nog een klassieke barak. 

De frituur aan de rand van buitenwijk de Molekens is nog een klassieke barak. © Hans Otten

138-saus

De satés en vleesproducten worden vers door een slagerij geleverd, maar het mysterieuze succesproduct van haar vorige frituur introduceert ze nu ook in Herentals. “Het is onze 138-saus, genoemd naar onze vorige frituur. Dat missen mijn klanten uit Perk na twee jaar nog altijd, want dat recept heb ik niet met de frituur ginder overgedragen, maar mee naar hier gebracht. Wat die frietsaus dan zo speciaal maakt? Het is precies zoals een vrouw: zoet en licht pikant van nasmaak”, zegt Caro met een brede grijns.

Plan B had dinsdag al een proefbakdag. Niet alleen vrienden en familie wierpen zich op als gewillige proefkonijnen voor de bakkunsten van Caro en haar medewerkers, ook de kinderen van de nabij gelegen basisschool Arkades mochten komen smikkelen. “De kleuters kwamen hier frietjes eten, die voor de oudere schoolkinderen liet ik ze in de school leveren. Dat was wel een schot in de roos.”

MEER OVER Handelaars en horeca Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio