. 

© Gemeente Nijlen

Lek aan Kesselse Heide pas volgende week hersteld

Kessel -

In de Lindekensbaan in Kessel (Nijlen) kan pas vanaf volgende week dinsdag weer verkeer passeren. Dan zal het waterlek hersteld zijn.

Pidpa is bezig met de herstelling uit te voeren. “Vrijdag wordt het fietspad in beton hersteld, maandag volgt de rijweg in asfalt. Zonder onverwachte omstandigheden is er vanaf dinsdag 22 juni opnieuw doorgaand verkeer mogelijk via de Lindekensbaan”, zegt schepen van Openbare Werken Paul Laurijssen (CD&V).

Het lek kwam ongelegen, want er loopt momenteel een omleiding langs de Lindekensbaan voor de werkzaamheden aan de Broechemsesteenweg. Het betonnen fietspad moet nog wat langer uitharden, wellicht moeten fietsers nog enkele dagen via de rijweg passeren. 

Er waren ook nog andere lekken: de waterlekken in Kessel-Dorp aan het tankstation en aan de Stationssteenweg zijn volledig hersteld, daar is geen hinder meer. De oorzaak van het lek is voorlopig onbekend. Bij gelijkaardige gevallen in het verleden lag vaak een plots drukverschil op het waternet aan de oorzaak, zo legde Paul Laurijssen uit in de gemeenteraad. beprMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio