© ATV

Schepenen roepen jongeren op om mee te helpen in vaccinatiedorp Spoor Oost

Jeugdschepen Jinnih Beels (Vooruit) en schepen van Gezondheidszorg Els van Doesburg (N-VA) roepen jongeren tussen 18 en 35 jaar op om als vrijwilliger mee te helpen in het vaccinatiedorp. De kans is groot dat die jongeren ook een vaccin krijgen. “Zo kunnen ze onbezorgd op kamp of vakantie vertrekken”, zegt van Doesburg.

Sacha Van Wiele

Het tempo van vaccineren wordt bepaald door de leveringen van de vaccins. Met de vakantie voor de deur dreigt ook het aantal medewerkers op het vaccinatiedorp een rol te gaan spelen.

“Elke dag helpen 360 mensen mee in het vaccinatiedorp”, zegt van Doesburg. “Sommigen steken er hun hart en ziel in en dat al maanden. Zij hopen nu op een welverdiende vakantie. We zoeken dus nieuwe vrijwilligers voor de zomermaanden, want we willen dat het tempo er in blijft.”

Samen met haar collega Beels doet ze een oproep naar de Antwerpse jongeren, jeugdwerkers en vrijwilligers in het jeugdwerk en -verenigingen om mee een handje te helpen.

We willen dat het tempo er in blijft

Els Van Doesburg

“Deze coronaperiode was niet eenvoudig voor de jongeren, maar ik zag ook hoe veerkrachtig ze zijn”, zegt Beels. “We hebben hen nu nodig om te zorgen dat de vaccinaties in Antwerpen een succes blijven. Het is een oproep naar alle jeugdorganisaties, zowel de Chiro en de Scouts als Kras Jeugdwerk en JES. Net als alle andere vrijwilligers op het vaccinatiedorp maken ze kans om te worden gevaccineerd met de vaccins die mogelijk over zijn aan het einde van de dag.”

Farid Achalhi is jeugdwerker bij Kras en gaat jongeren oproepen om mee te helpen. Hij overweegt zelf om zich als vrijwilliger op te geven. Volgens hem ligt de periode voor veel van de vrijwilligers binnen Kras wel moeilijk. “In de zomer worden zij volop ingezet voor activiteiten met de jongeren”, zegt Farid.

Schepen van Doesburg ziet een oplossing: “Meedraaien op het vaccinatiedorp is ook een plezante activiteit om te doen.”

Schepenen van Doesburg en Beels met vertegenwoordigers van jeugdorganisaties die mee jongeren gaan oproepen om te helpen in het vaccinatiedorp.  

Schepenen van Doesburg en Beels met vertegenwoordigers van jeugdorganisaties die mee jongeren gaan oproepen om te helpen in het vaccinatiedorp.  © Dirk Kerstens

Farid Achalhi.  

Farid Achalhi.  © Dirk Kerstens

MEER OVER Coronavirus