©  BELGA

Remco Evenepoel: “Dat Yves wint verzacht de pijn, maar dit is toch wel een dreun voor de Spelen”

Remco Evenepoel heeft zijn favorietenrol op het BK tijdrijden niet kunnen waarmaken: hij strandde op de tweede plaats op twintig seconden van zijn ploegmaat Yves Lampaert. En dan kwam duidelijk hard aan.

Michiel Verheirstraeten

LEES OOK: Beresterke Yves Lampaert klopt Remco Evenepoel en wint voor eigen volk het BK tijdrijden

“Het is altijd leuk als iemand van de ploeg wint, maar ik had er natuurlijk heel hard mijn zinnen op gezet om zelf te winnen”, bekende Evenepoel aan de finish. “Maar als er iemand mocht winnen vandaag, was het Yves. Dat verzacht de pijn toch wel.”

“Ik heb zo rap mogelijk gereden en het is duidelijk dat Yves een pak beter was. Ik kom al bijna ten van in Izegem-centrum, en in de tweede ronde maakte ik een tweede fout in die bocht naar rechts. Het bleek dus wel dat het toch niet echt goed was vandaag.”

Plots reed er zelfs een auto voor hem op het parcours: “Jammer dat zoiets kan gebeuren op een afgesloten parcours, ik schrok toch wel even. Ik dacht eerst dat het de wagen van Victor (Campenaerts, red.) was, maar dat kon natuurlijk niet want het was een auto zonder reclame. Het was jammer want ik was toch wel even geschrokken, maar dat zal het verschil niet hebben gemaakt: Yves was al in de eerste ronde een tiental seconden sneller en heeft dat enkel kunnen uitbreiden. Hij was duidelijk beter.”

“Dreun richting de Olympische Spelen”

“Ik moet bekennen dat dit voor mij toch wel een dreun is richting de Olympische Spelen... Er is nog werk aan de winkel, dat heb ik vandaag wel gemerkt. Zeker voor die lange inspanningen en de warmte er nog eens bij. Ik denk dat het min of meer dezelfde omstandigheden gaan zijn in Tokio, de luchtvochtigheid zal zelfs nog erger zijn...”

Of hij niet te veel verwacht van zichzelf? “Ik moet dit even laten bezinken, maar denk dat ik minder van mezelf verwacht dan de buitenwereld. Maar als je naar een kampioenschap gaat, wil je winnen. Als dat niet lukt, is dat altijd even pijnlijk als je je zinnen erop hebt gezet. Maar het is niet het einde van de wereld, de zon schijnt: straks een ijsje eten en zondag terug koers!”

MEER OVER Remco Evenepoel

Meer sportnieuws