Gemeenschapscentrum Klein Boom in Putte 

Gemeenschapscentrum Klein Boom in Putte © Joren De Weerdt

Vaccinatiecentrum Klein Boom krijgt testpunt voor vertrekkende reizigers als buur

Putte, Heist-op-den-Berg, Lier -

In gemeenschapscentrum Klein Boom in Putte opent naast het vaccinatiecentrum later deze maand een testcentrum voor vertrekkende reizigers en burgers die een PCR-test nodig hebben om aan een evenement deel te nemen. De triagecentra van Heist-op-den-Berg en Lier slaan daarvoor de handen in mekaar. Inwoners uit de ruime omgeving kunnen ernaartoe.

Kristof Van Rompaey

Het nieuwe testcentrum krijgt onderdak in GC Klein Boom, naast het vaccinatiecentrum. Labo Eurofins, een labo dat al testcentra elders in Vlaanderen runt, staat ook in voor de uitbating in Putte. Het nieuw centrum opent op 28 juni. Vanaf nu kunnen vertrekkende reizigers of deelnemers aan evenementen hun afspraak er al boeken.

“Terugkerende reizigers, patiënten met symptomen en hoogrisicocontacten kunnen nog steeds getest worden in de bestaande testcentra”, zegt Puts burgemeester Peter Gysbrechts (Lijst Burgemeester). “Door een apart pre-travel-testpunt op te starten wordt een oplossing geboden aan het dreigende personeelstekort in de testcentra. Tegelijk wordt de testcapaciteit in de triagecentra gevrijwaard en is de kans op contact tussen mogelijk besmette personen en reizigers of evenementbezoekers minimaal.”

 

Registreren voor een test is verplicht en kan online op de website van Eurofins of via de gratis app TrustOne. “Het testcentrum staat los van het vaccinatiecentrum. Ga dus ook niet onnodig het vaccinatiecentrum binnen. Bel ook niet naar de telefoonlijn van het vaccinatiecentrum en stuur geen mails. Het is daar geregeld al enorm druk”, deelt Gysbrechts nog mee.

De link naar het testcentrum vind je hier.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio