Impressie van het BAN-project op Nieuw-Zuid. ©  Triple Living

Zo zal de houten BAN-toren op Nieuw Zuid eruitzien

Antwerpen -

Het ontwerp van het wooncomplex van de Japanse sterarchitect Shigeru Ban op Nieuw Zuid is onthuld. Het gaat om een 25 verdiepingen hoge toren omringd door een laagbouw en een binnentuin, goed voor 295 flats. Shigeru maakte naam met zijn veelvuldig gebruik van hout, zoals bij zijn ontwerp voor Centre Pompidou in Metz.

Een jaar geleden kondigde projectontwikkelaar Triple Living de samenwerking met Shigeru Ban (64) aan. Nu is het ontwerp van het grootschalige project klaar. Het kreeg de naam BAN, naar de Japanse architect die in 2014 de Pritzker Prize won. Dertig jaar nadat Toyo Ito zijn nooit gerealiseerde plannen voor Nieuw Zuid lanceerde in het kader van Stad aan de Stroom, gaat dan toch een beroemde Japanner in Antwerpen aan de slag.

De kern van BAN bestaat uit staal en beton maar de gevelbekleding zal uit een dikke, complexe houtlaag bestaan. “Hout is ecologisch verantwoord en laat een snellere opbouw toe. Het is mijn lievelingsmateriaal en mijn handelsmerk dat ik graag in het Antwerpse straatbeeld breng”, gelooft Ban.

 ©  Triple Living

 ©  Triple Living

 ©  Triple Living

 ©  Triple Living

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners