Politie, brandweer en ziekenwagen kwamen ter plaatse toen de man zich in zijn woning verschanste. 

Politie, brandweer en ziekenwagen kwamen ter plaatse toen de man zich in zijn woning verschanste. © Hans Otten

Radeloze zestiger probeert huis in brand te steken tijdens bezoek van deurwaarder

Poppel -

Een 65-jarige man heeft woensdag geprobeerd om zijn eigen woning op de Tilburgseweg in Poppel (Ravels) in brand te steken. Dat deed hij toen een deurwaarder met politie op de stoep stond om zijn spullen in beslag te nemen.

Hans Otten

Een bezoek van een deurwaarder aan een 65-jarige bewoner van de Tilburgseweg in Poppel liep woensdagochtend helemaal uit de hand. De deurwaarder kreeg bij dat bezoek begeleiding van de politie Kempen Noord-Oost, omdat hij op verschillende goederen en naar verluidt zelfs het huis beslag moest leggen. Het pand staat in ieder geval uit de hand te koop via een notaris. Volgens buren zou de man, die er alleen woont, in een vechtscheiding verwikkeld zijn, maar dat kon het parket van Antwerpen niet bevestigen.

“Het bezoek verliep in ieder geval niet zonder slag of stoot”, vertelt woordvoerder Kristof Aerts van het parket. “De man wilde de deur niet opendoen. Een slotenmaker heeft dan de deur opengemaakt. De situatie werd almaar grimmiger, waarbij de bewoner zich vervolgens op de eerste verdieping heeft verschanst. Daar heeft hij op een bepaald moment ook benzine uitgegoten en hij dreigde ermee om op die manier brand te stichten.”

Overmeesterd

De buurtbewoners waren getuige van het feit dat hij de brandstof in het rond goot. Maar uiteindelijk heeft hij de benzine niet aangestoken. “Op dat moment heeft de politie in ieder geval de deurwaarder en slotenmaker in veiligheid gebracht en een perimeter rond de woning gemaakt. De aanwezige politie heeft ook meteen de brandweer opgetrommeld. Daarnaast is de weg (de drukke verbindingsweg tussen Poppel en Tilburg, red.) afgesloten en er is een omleiding ingelegd. De politie wilde geen enkel risico nemen”, zegt Kristof Aerts.

De onderhandelingen gingen nadien door, waarna de politie van de zone Kempen Noord-Oost er op een bepaald moment toch in geslaagd is om de man te overmeesteren. “Hij is geboeid afgevoerd naar het ziekenhuis, vooral uit voorzorg en controle. De bewoner wordt later nog verhoord, maar op dit moment kunnen we nog niet zeggen of er bijkomende maatregelen moeten worden genomen. De brandweer heeft nog de nodige stappen gezet om de woning veilig te stellen, nadien keerde de rust terug.”

MEER OVER Blikvangers Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio