Guy Peeters en Willy Holsters klinken op hun wijnwinkel. 

Guy Peeters en Willy Holsters klinken op hun wijnwinkel. © Chris Van Rompaey

Passie voor wijn doet twee huisartsen eigen winkel openen

Duffel, Koningshooikt -

Willy Holsters (69) uit Duffel en Guy Peeters (64) uit Koningshooikt (Lier) zijn huisartsen. De eerste is met pensioen, de tweede nog niet. Samen openden ze in de Kiliaanstraat 60 in Duffel de wijnwinkel Hope Wines.

Chris Van Rompaey

“Mijn interesse voor wijn ontstond al in mijn jeugd en heb ik aan mijn moeder te danken. Na haar vlucht naar Frankrijk in de Eerste Wereldoorlog, bracht ze de wijncultuur mee naar huis”, zegt Willy Holsters. “Ondertussen ben ik al meer dan vijftig jaar met wijn bezig. Eerst als liefhebber, maar stelselmatig breid je de kennis en ervaring uit en ga je ook wijnstreken verkennen. Ik durf gerust stellen dat wijn al lang een passie van me is.”

Guy Peeters heeft de liefde voor de wijn dan weer te pakken gekregen dankzij zijn ‘nonkel pastoor’ Herman Van Dessel uit Duffel, die een wijnzot was, om het met de woorden van Willy Holsters te zeggen. “Geleidelijk aan is wijn ook mijn passie geworden. Daar heeft ook Willy bij geholpen. Ik heb Willy leren kennen toen ik hem als pas afgestudeerd huisarts tijdens zijn vakantie kwam vervangen. Ik zie wijn trouwens als een vorm van cultuur en beschouw ons dus op dat vlak als cultuurliefhebbers.”

Guy Peeters en Willy Holsters.

Guy Peeters en Willy Holsters. © Chris Van Rompaey

Willy en Guy werden goede vrienden, gaan samen vaak op reis en bezoeken dan steeds verschillende wijnstreken. “We zijn in Frankrijk begonnen en voegden daar later Frankrijk, Spanje en Duitsland aan toe. Overal hebben we wijnboeren persoonlijk leren kennen. Toen ik twee jaar geleden met pensioen ging, besliste ik om wijn te importeren en te verkopen. Die idee borrelde trouwens al veel langer in mijn hoofd, want ik wilde op een of andere manier mijn kennis en ervaring met anderen delen”, verduidelijkt Holsters.

Webshop

“Willy polste me om dat samen te doen en daarover moest ik niet lang nadenken”, geeft Guy Peeters grif toe. “We begonnen heel klein en verkochten onze wijn dankzij mond-tot-mondreclame en later ook via de webshop. Sinds kort is ook onze winkel in de Kiliaanstraat helemaal ingericht. Je vindt hier wijn en mousserende wijn uit Frankrijk, Italië, Spanje en Duitsland. Wat we verkopen, zijn we zelf bij de wijnboeren gaan proeven. We kiezen telkens wijn die lekker én betaalbaar is. De goedkoopste fles momenteel is er een van 7,45 euro, de duurste van 98 euro”, zegt Guy Peeters.

Hopes Wines is open op vrijdag (14-18u), zaterdag (10-18u), zondag (10-12.30u) en na afspraak.

www.hopewines.be, 0495.57.23.58


Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio