De link met de mysterieuze Eveline, die vorig jaar enkele bv’s in nauwe schoentjes bracht, is snel gelegd. — © rr
Heistse punkband Asermoietuitkomt pakt uit met ‘educatief nummer’ over sexting
De Heistse hardcore punkband Asermoietuitkomt snijdt in zijn nieuwste single Evelien op eigenzinnige wijze het thema sexting aan. “Omdat de gevaren van sexting vanaf volgend jaar ‘verplichte leerstof’ worden in het Vlaams onderwijs, besloten wij er een educatief nummer over te maken”, meldt de band met een vette knipoog.
Asermoietuitkomt begon in 1987. Na jaren stilte verenigden de oorspronkelijke zanger Ronny Vermeylen en de originele drummer Kris Leers de krachten met nieuwkomers Steven Anthonis op gitaar en Robby Weber op bas. Vorig jaar liet het viertal het toepasselijk getitelde album Welle Zen Terug op de wereld los.
Intussen is een nieuwe EP klaar met naast Evelien ook nog nummers als Corona, Ballenbad en Multinational erop. Wat de inspiratie leverde voor de nieuwe single? “Onze gitarist Steven was vroeger leraar”, zegt Ronny. “Hij had vernomen dat sexting volgend jaar een officiële leeropdracht wordt. Daar zijn we mee aan de slag gegaan.”
De link met de mysterieuze Eveline, die vorig jaar enkele bv’s in nauwe schoentjes bracht, was snel gelegd. “Het heeft wel enkele maanden geduurd om het nummer te schrijven”, zegt Ronny. “We hebben onze woorden goed gewikt en gewogen.”
De nieuwe nummers van Asermoietuitkomt zijn te beluisteren op online platformen als Spotify en Bandcamp. De clip van Evelien staat op YouTube. “Voorlopig hebben we maar een optreden vastliggen, in februari 2022, maar wie weet wat er nog kan gebeuren.” (kvro)
Hoofdpunten
Krachtige ontploffing in Osystraat in Antwerpen door explosief: 15 woningen beschadigd
Vier zaterdagen na elkaar dicht en toch blijven klanten hun Delhaize trouw: “De charcuterie en het brood zijn hier lekkerder”
Meisje (3) in levensgevaar naar ziekenhuis na incident in Brasschaat, omstandigheden enorm onduidelijk
Deelname aan ‘Wie zoekt die wint’ levert Kempens gezin flink geldbedrag op: “We vinden wekelijks nog 1.000 euro terug”