De coaches geven bloktips aan hun spelers. 

De coaches geven bloktips aan hun spelers. © RR

Volleybalcoaches steunen hun studerende spelers

Mortsel -

Voor de studenten van het middelbaar breken de examens aan. De jeugdige leden van Mortsel Volley Antwerpen krijgen alvast te steun van hun coaches aan de hand van bloktips geïllustreerd met grappige foto’s.

Filip Spoelders

Door de coronamaatregelen hebben de meeste jeugdspelers hun coaches niet meer gezien sinds oktober 2020. Om ze toch een beetje bij de club te betrekken, bedacht de Mortselse volleybalclub de campagne #mvablokt op Instagram.

“Tijdens een normaal seizoen lopen de trainingen tot mei of begin juni. Tijdens deze periode kunnen we onze leden wat steun geven tijdens de blok en richting de examens. Nu hebben we ze niet meer gezien sinds oktober. Daarom willen we er nu voor hen zijn, tijdens de examens”, vertelt Eline Otte, speelster en bestuurslid bij Mortsel Volley Antwerpen.

Naast de bloktips post de club op zijn Instagrampagina tips voor een haalbare dagelijkse workout of een inspirerende quote. “We stellen in onze Instagramverhalen geregeld vragen aan onze leden. Aan de reacties merken we dat ze actief betrokken zijn bij het hele gebeuren. Dat doet ons deugd. Zo merken we dat onze studenten er iets aan hebben”, vult Eline aan.

Blokken betekent in het volleybal dan ook iets helemaal anders, meent jeugdtrainster Agnes Jacobs: “Dat we onze leden studeertips gingen geven, had ik als volleybaltrainster een jaar geleden nooit geloofd. Normaal gezien leren wij ze blokken aan het net door ze zo hoog mogelijk te laten springen. Het is een leuke manier om onze studenten een hart onder de riem te steken, maar als ik eerlijk mag zijn, geef ik hen toch liever bloktips op een volleybalveld.”

Mortsel Volley Antwerpen telt momenteel 350 leden. De bloktips zijn te volgen op de Instagrampagina.

Op tijd rusten is één van de belangrijke tips.

Op tijd rusten is één van de belangrijke tips. © RR