Auto begaat parkeerovertreding in Lier: inzittenden hebben drugs bij

Lier -

Een 40-jarige man stond in Mechelen voor de strafrechter omdat hij eind oktober in Lier werd betrapt in het bezit van verdovende middelen. De man had vloeibare xtc en speed op zak.

De politie voerde een controle uit van een auto die verkeerd geparkeerd stond. “Zowel de bestuurder als de passagier bleken drugs op zak te hebben. Tegen de bestuurder werd een afzonderlijk dossier opgestart, vandaar dat ze niet samen werden gedagvaard. De passagier had vloeibare xtc en speed op zak en ook tijdens een huiszoeking werd speed aangetroffen. Meer dan 200 gram zelfs”, zei openbaar aanklager Lieselotte Claessens.

Volgens het Openbaar Ministerie zou Dries H. speed hebben verkocht aan Albanezen en was hij al jaren verslaafd aan speed en vloeibare xtc. “Hij ziet zichzelf niet als een dealer, maar uiteindelijk deed hij het wel”, klonk het nog. Tegen de man werd een jaar cel en een boete van 8.000 euro gevorderd. De aanklager kon er zich wel in vinden om die straf voorwaardelijk op te leggen.

Zonder werk

Advocaat Bart Vanmarcke beschreef hoe zijn cliënt door de coronacrisis zonder werk kwam te vallen. “Om zijn eigen verslaving toch te kunnen bekostigen, heeft hij wat drugs verkocht. Hij dealde zeker niet op grote schaal, maar alleen aan zijn nauwe contacten.”

H. zat ondertussen al drie maanden in een instelling om af te kicken. De man vroeg een voorwaardelijke straf. Vonnis volgt ten vroegste op 30 juni.

tdkMEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio