De man bleek in het bezit te zijn van vloeibare xtc. 

De man bleek in het bezit te zijn van vloeibare xtc. ©  rr

Drugsdealer loopt tegen de lamp omdat hij al zwalpend met de fiets rondtoert

Lier -

Het Openbaar Ministerie heeft een jaar extra celstraf gevorderd tegen een Lierenaar die in het verleden al meermaals tegen de lamp was gelopen met drugs. Dat de politie hem deze keer in de kraag vatte, lag grotendeels aan hemzelf: hij fietste al zwalpend rond in Lier.

Theo Derkinderen

Lucio G. fietste begin februari rond in Lier. “Hij fietste al zwalpend door de straten en had ook een koffer op het bagagerek staan zonder dat die was vastgemaakt. Uiteindelijk zette de politie hem aan de kant voor een controle”, zei openbaar aanklager Lieselotte Claessens. “Toen de inspecteurs hem vroegen of hij drugs op zak had, overhandigde hij een drinkbus waarin vloeibare xtc zat en een hoeveelheid speed. Daarnaast bleek hij ook in het bezit van drie gsm’s. In die gsm’s werden drugsgerelateerde berichten teruggevonden.”

G. bekende de feiten en zei dat hij financiële problemen kende en daarom drugs was beginnen verkopen. “Hij zocht contact met een man die hem nog geld moest, maar die had hem in plaats van zijn centen drugs gegeven. Toen hij opnieuw naar huis reed, zette de politie hem aan de kant voor de controle en werden de verdovende middelen aangetroffen.”

Afkickkliniek

De Lierenaar zat al een week in een afkickkliniek, maar veel heeft die opname niet geholpen. “Meneer heeft zijn les nog steeds niet geleerd. Hij stond onder probatiemaatregelen en toch liep hij opnieuw tegen de lamp met drugs”, zei Claessens nog.

Zij verwees ook naar een tweede dossier tegen de man. “Ook toen bleek hij bij een controle speed en vloeibare xtc bij zich te hebben.”

Tegen de man werd eind april al eens twee jaar effectieve celstraf uitgesproken. Het Openbaar Ministerie vroeg om hem voor de nieuwe feiten nog eens een jaar extra op te leggen.

Advocate Julie De Chaffoy verwees eveneens naar het vonnis van april en vond dat de twee nieuwe dossiers konden opgeslorpt worden door die zaak. Ze vroeg om geen extra straf meer op te leggen. De rechter velt een uitspraak op 30 juni. (tdk)MEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio