De kinderen en leerkrachten van De Lintwijzer gaan deel uitmaken van het GO!-onderwijs. 

De kinderen en leerkrachten van De Lintwijzer gaan deel uitmaken van het GO!-onderwijs. © Filip Spoelders

De Lintwijzer verhuist officieel naar het GO!-onderwijs

Lint -

Met een duidelijke stemming in de gemeenteraad, zestien stemmen voor en twee onthoudingen, heeft het Lintse gemeentebestuur de overname van de gemeentelijke basisschool De Lintwijzer door de scholengroep Fluxus van het GO!-onderwijs goedgekeurd.

Begin april maakte het gemeentebestuur de intentie van deze overname al bekend. Na twee maanden van onderhandelen is er nu een overnameprotocol goedgekeurd en ondertekend. Volgens schepen van Onderwijs Annemie Janssens (N-VA) zal deze overname de school alleen maar ten goede komen. “We zijn overtuigd dat De Lintwijzer veel meer kansen gaat krijgen. Het GO!-onderwijs is er als inrichtende macht voor om onderwijs te organiseren. Als een kleine gemeente botsten we toch geregeld op onze beperkingen.”  

De schepen ziet meteen een concreet voordeel voor De Lintwijzer. “Alle scholen moeten een digitale sprong maken of zijn daar mee bezig. Het GO!-onderwijs is voorloper in deze digitalisering en daar zal De Lintwijzer nu mee gebruik van maken.”

Op 1 september zal de school openen onder een nieuwe koepel. Voor de leerlingen verandert er zo goed als niets. “Belangrijk is dat onze gemeenteraad een duidelijk signaal heeft gegeven dat we als politiek allemaal achter deze overname staan.”

Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio