Het recyclagepark werkt vanaf 1 juli op afspraak. 

Het recyclagepark werkt vanaf 1 juli op afspraak. © Jan Brys

Recyclagepark werkt vanaf 1 juli op afspraak

Brasschaat -

Het Brasschaatse recyclagepark werkt vanaf 1 juli op afspraak. Het volgt daarmee het voorbeeld van de gemeenten Ranst en Rumst. Op die manier wordt de verkeersdrukte rond het recyclagepark alvast sterk verminderd.

Alle inwoners van Brasschaat en omliggende gemeenten kunnen eenvoudig online een afspraak maken. Dat moet minstens een uur vooraf gebeuren. De mensen maken een account aan zodat bij een volgende reservatie alleen het e-mailadres en een zelf gekozen wachtwoord dient te worden ingegeven.

De gebruiker kiest dan een beschikbaar tijdslot. Alle gezinsleden die op hetzelfde adres gedomicilieerd zijn, kunnen er gebruik van maken. Je kan maximaal drie tijdssloten per adres reserveren.

“Dit systeem heeft tal van voordelen. De mensen hoeven niet meer aan te schuiven aan de weegbrug of de stortplaatsen. Een bezoek aan het recyclagepark gaat dan een pak sneller, het biedt meer comfort en minder stress”, zegt de Brasschaatse schepen van afvalbeleid Myriam Van Honste (Open VLD).

Wie geen toegang heeft tot internet of problemen ondervindt bij het aanmaken van een reservatie kan een medewerker van het recyclagepark via de telefoon spreken.

Igean.mijnrecyclagepark.be of 03.350.08.14Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio