Paul Snoeys (links) en Ed Van den Ouweland heffen het glas op de overdracht van het voorzitterschap. 

Paul Snoeys (links) en Ed Van den Ouweland heffen het glas op de overdracht van het voorzitterschap. © ram

Paul Snoeys is nieuwe voorzitter Horeca Provincie Antwerpen

Hoogstraten -

Paul Snoeys, de uitbater van De Gulden Coppe in Hoogstraten, is verkozen tot nieuwe voorzitter van Horeca Provincie Antwerpen. Hij neemt de fakkel over van Ed Van den Ouweland, die sinds 2008 aan het roer stond.

Ronny van den Ackerveken

Ed Van Den Ouweland (58) opende begin jaren negentig feestzaal De Voorthoeve in Meerle. Sinds de verkoop van ’t Pakhuis in Antwerpen twee jaar geleden heeft hij geen horecazaak meer. “Mijn termijn als voorzitter van Horeca Provincie Antwerpen was sowieso afgelopen”, vertelt Ed Van den Ouweland. “In het begin waren er drie lokale afdelingen, nu zijn het er acht. Ze vormen de voelsprieten om de plaatselijke noden aan te kaarten. De samenwerking met de hotelscholen hebben wij mee uitgebouwd. Daarnaast is ervoor gezorgd dat het horecapersoneel bijscholingen kan volgen om up to date te blijven. Het coronavirus heeft een enorme impact gehad op de sector. Anderzijds heeft het gezorgd voor een goede samenwerking, want nood brengt mensen samen. De sector is het voorbije jaar ook meer geprofessionaliseerd.”

Vuist op tafel

Paul Snoeys (54) is het met zijn voorganger eens. “Corona heeft met cashloos betalen en online bestellen voor take-away de automatisatie versneld. Het is de tweede keer dat ik Ed opvolg, want in 2008 ben ik voorzitter van Horeca Noorderkempen geworden. Mijn ambitie is om zijn lijn verder te zetten. We proberen alle deelsectoren zo veel mogelijk te betrekken, ook al is de visie van een hotel anders dan die van een frituur of feestzaal. Ik ben trots dat ik bij Horeca Vlaanderen de belangen van de sector in de provincie Antwerpen kan vertegenwoordigen. Daarvoor moet er soms eens met de vuist op tafel geslagen worden.”

Paul Snoeys van Gulden Coppe in Hoogstraten.  

Paul Snoeys van Gulden Coppe in Hoogstraten.  ©  Mia Uydens

MEER OVER Ondernemen

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio