Ex-speler Maxime Biset en Deense keeperstrainer vervolledigen technische staf Antwerp

De technische staf van Antwerp FC voor volgend seizoen is compleet. De komst van T1 Brian Priske en assistent Anders Nielsen was al langer bekend. Maxime Biset, ex-speler van de Great Old, en keeperstrainer Peder Hansen werden woensdag voorgesteld op de Antwerpse clubmedia. Rudy Cossey blijft aan boord en Stephen Foyston is de nieuwe data-analist.

Hannes Van Gael

“De sportieve staf kan verder rekenen op de ervaring van physical coach Peter Catteeuw en van mental coach Rudy Heylen. Stephen Foyston, Anders Nielsen, Peder Hansen en Maxime Biset tekenen een contract tot het einde van seizoen 2022-2023”, berichtte de Great Old op haar webstek.

LEES OOK: Rudy Heylen is nieuwe mental coach Antwerp: “Drive en passie, maar geen ontsporing”

Maxime Biset was tijdens het afgelopen seizoen nog speler van Westerlo en heeft een verleden bij zowel KV Mechelen als Antwerp. De voormalige verdediger maakte deel uit van de ploeg die RAFC in 2017 weer naar eerste klasse loodste. “Ik ben Royal Antwerp FC bijzonder dankbaar voor de kans die ze me bieden om mijn eerste stappen als coach te kunnen zetten”, aldus Biset. “Ik koester dan ook heel warme herinneringen aan de club en wil maar al te graag meewerken aan de verdere uitbouw.”

De Deen Hansen gaat zijn eerste buitenlandse avontuur aan. Foyston heeft als data-analist een verleden bij Tottenham Hotspur en de nationale ploeg van de VS. “Bij Royal Antwerp FC vind ik niet alleen coach Priske terug met wie ik zeer nauw samenwerkte bij FC Midtjylland, maar vind ik als Brit ook een club die sterk aanleunt bij de Engelse sfeer. Ik hoop met mijn verschillende buitenlandse ervaringen en met mijn door de jaren opgebouwde data-skills de club te helpen om modern attractief topvoetbal te kunnen brengen”, verklaarde hij voor de RAFC-media.

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws