©  BELGA

Poolse mannen die verdacht worden van 15 autodiefstallen verwezen naar rechtbank

Wijnegem, -

De raadkamer in Antwerpen heeft dinsdag twee Poolse mannen verwezen naar de rechtbank. Ze worden verdacht van 15 autodiefstallen van hoofdzakelijk Mazda’s in de periode tussen maart 2020 en februari 2021.

Het onderzoek startte na de diefstal van twee Mazda’s in Wijnegem, begin december 2020. “De lokale politie Minos kon onmiddellijk de link leggen met een voertuig met Poolse nummerplaten dat de nacht van de feiten in beeld kwam”, zegt het Antwerps parket. Al snel kreeg de federale gerechtelijke politie in Antwerpen nog andere wagens met Poolse nummerplaten in beeld, wat leidde tot het identificeren van twee Poolse verdachten.

“Begin februari werden er in opdracht van de onderzoeksrechter verschillende simultane huiszoekingen uitgevoerd, onder meer in Hoboken en Hoeilaart. De twee verdachten van 38 en 43 konden daarbij gearresteerd worden”, aldus het parket.

Bij de huiszoekingen werd naast materiaal dat de bende gebruikte om de diefstallen te plegen ook gestolen boorddocumenten in beslag genomen. “In de nabije omgeving van de woonplaats van één van de verdachten werden 5 van de 15 gestolen voertuigen teruggevonden. Het gaat om feiten in Aartselaar, Antwerpen, Deurne, Duffel, Edegem, Evere, Hoeilaart, Machelen, Meise, Merksem en Wijnegem tussen maart 2020 en februari 2021. De wagens werden terugbezorgd aan de rechtmatige eigenaars”, zegt het parket. jtp

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER Rechtbank Antwerpen