Hele inboedel JJ House verkocht, zelfs de papieren flipcharts

De online veiling van de inboedel van JJ House van Sihame El Ka­ouakibi is dinsdagavond afgelopen. Op alle 274 kavels is geboden, van 13 euro voor papieren flipcharts tot 3.000 euro voor een stoomoven. De veiling leverde meer op dan wat veilinghuis Hammertime geschat had. “Ik denk dat de bieders een aandenken willen hebben.”

Andreas Rotty

Het bedrijf horecabedrijf Point Urban in het JJ House is failliet gegaan door onder meer een huurachterstand van 117.000 euro. Dat gebeurde na de heisa rond de mogelijke subsidiefraude van mede-eigenares Sihame El Ka­ouakibi. Om de schulden deels te kunnen aflossen, werd de inboedel van JJ House online geveild. De 274 kavels van meubels, keukengerei en planten werden allemaal verkocht.

Het hoogste bedrag had een bieder over voor een van de twee stoomovens: 3.000 euro. Ook andere keukenapparaten eindigden bij de hoogste prijzen. Een professionele koffiemachine ging in de laatste minuten nog van 900 naar 2.000 euro. Daar werd allicht nog winst op gemaakt.

2 papieren flipcharts: 13 euro.

2 papieren flipcharts: 13 euro.

Ook enkele andere stukken gingen aan een opvallend hoge prijs de deur uit. Zo werd een kader met foto van een vrouw die een kauwgombel blaast voor 490 euro verkocht en er werd 56 keer op geboden. Het blijkt om een foto van topfotograaf Stig De Block te gaan. 

Iemand zag ook een opvallend hoge waarde in een ‘chrome bureaulamp’ en bood er 151 euro voor. Volgens onze visuele vergelijking gaat het om de lamp ‘Forså’ van de Ikea, waar je die voor 19,99 op de kop kan tikken. In ieder geval heeft de aandacht voor de zaak-El Kaouakibi deze verkoop wind in de zeilen gegeven. Ook allerkleinste dingen gingen de deur uit, zelfs twee papieren flipcharts zijn in de veiling verkocht voor 13 euro.

Iemand bood 151 euro voor een ‘chrome bureaulamp’, die volgens onze visuele vergelijking een Ikea-lamp van 20 euro is.

Iemand bood 151 euro voor een ‘chrome bureaulamp’, die volgens onze visuele vergelijking een Ikea-lamp van 20 euro is.

Media-aandacht

“Er waren heel veel gegadigden en er is ontzettend veel geboden. Dat heeft zeker ook te maken met de media-aandacht voor deze zaak. Ik denk dat een deel van die mensen gewoon iets als aandenken willen hebben aan het achterliggende verhaal”, zegt Steven Teugels van veilinghuis Hammertime.

Al lang voor het einde van de veiling werd de taxatie gehaald. Dat is het bedrag dat het veilinghuis op voorhand inschat dat de veiling van de inboedel zou opleveren. Het veilinghuis wil liever niet communiceren over welk bedrag dat precies is, en ook niet wat het totaal heeft opgeleverd.

Hammertime heeft de logistieke organisatie van de veiling al helemaal moeten omgooien door de enorme interesse. “Er moeten ongeveer 150 verschillende kopers langskomen, die vaak nog mensen meenemen omdat ze zware stukken hebben gekocht. Daarvoor is JJ House in het stadscentrum niet toegankelijk genoeg. We ontruimen het pand volledig en brengen alles onder in een grote ruimte op de Noorderlaan. Daar kunnen de kopers hun aankopen volgende week woensdag en donderdag komen halen.”

Voor deze wandkader met foto betaalt een koper 490 euro. 

Voor deze wandkader met foto betaalt een koper 490 euro. 

MEER OVER Meest gelezen

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio