Alle operaties in AZ Turnhout, Campus Sint-Elisabeth, worden woensdag uitgesteld na een stroomonderbreking. De spoeddienst blijft wel open.  

Alle operaties in AZ Turnhout, Campus Sint-Elisabeth, worden woensdag uitgesteld na een stroomonderbreking. De spoeddienst blijft wel open.  © BERT DE DEKEN

AZ Turnhout stelt operaties op Campus Sint-Elisabeth uit door stroompanne

Turnhout -

Het AZ Turnhout, Campus Sint-Elisabeth, besliste om na een stroompanne alle geplande operaties voor woensdag 16 juni uit te stellen. Patiënten kunnen nog wel terecht op de spoeddienst van het ziekenhuis.

Campus Sint-Elisabeth in Turnhout kampte dinsdag om 13.30u met een korte stroomonderbreking. “De stroomvoorziening van het ziekenhuis liep snel weer normaal”, zegt Hetty Voeten van AZ Turnhout. “Omdat de noodstroomgenerator niet reageerde zoals het hoort, besloot het ziekenhuis om geen enkel risico te nemen bij de geplande ingrepen. Daarom werden dinsdag, meteen na de stroomonderbreking, alle ingrepen in het operatiekwartier van campus Sint-Elisabeth en het Kempens Hartcentrum uitgesteld.”

Enkele techniekers zijn al sinds dinsdagnamiddag ter plaatse, maar voorlopig hebben ze nog geen oorzaak gevonden voor het probleem. Daarom besloot de crisiscel van het ziekenhuis om ook de geplande ingrepen van woensdag 16 juni uit te stellen. “Het gaat enkel om de ingrepen die gepland staan op het operatiekwartier op campus Sint-Elisabeth en het Kempens Hartcentrum. Operaties op campus Sint-Jozef gaan wel door zoals gepland”, legt Hetty Voeten uit.

Patiënten kunnen woensdag wel terecht op de spoeddienst van het ziekenhuis. Indien een ingreep op korte termijn noodzakelijk is, worden patiënten na stabilisatie naar een ander ziekenhuis in de buurt gebracht. Afspraken en onderzoeken op andere diensten in Sint-Elisabeth gaan wel door zoals gepland. (bvdl)

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio